Overslaan en naar de inhoud gaan

Telecom

Telecom

Technologische evoluties, nieuwe regelgeving en hoge verwachtingen van klanten maken dat de Belgische telecomsector vandaag uiterst competitief is en continu evolueert. Wilt u als telecombedrijf een stabiele dienstverlening blijven garanderen, dan moeten zowel uw mensen als uw processen en systemen afgestemd zijn op deze turbulente context. Moore helpt u de optimale route te vinden wanneer de bakens verzet worden.

Een landschap dat continu verandert

De telecomsector voelt als geen ander de invloed van bepaalde trends en nieuwe technologieën.

 • Telecombedrijven met eigen kapitaalintensieve investeringen moeten omgaan met toenemende vraag naar meer bandbreedte en snelheid. De uitrol van 5G en het glasvezelnetwerk in België is een echte gamechanger. De vraag naar snelheid en stabiliteit zal alles bepalen en de concurrentie op de markt verhogen.
 • Connectiviteit is één van de belangrijkste trends voor de volgende jaren, iets wat de Coronapandemie nog versneld heeft. Dankzij connected devices kunnen we op afstand werken en produceren. Hun aantal neemt wereldwijd exponentieel toe. Dat brengt enorme uitdagingen mee voor telecombedrijven, maar zeker ook opportuniteiten.
 • Industriële IoT-oplossingen (Internet of Things) zijn de toekomst. Netwerken van sensoren verzamelen en verwerken grote hoeveelheden data over productie-efficiëntie. Dergelijke oplossingen laten toe om veel efficiënter en duurzamer te produceren en genereren een grotere omzet. Machine Learning (ML) en artificiële intelligentie (AI) zijn essentieel om verder te automatiseren.
 • Ook cyber security is een grote uitdaging en vraagt van telecombedrijven grote investeringen. Als bouwers beheerders en uitbaters van kritische infrastructuur zijn ze vaak het doelwit van cyberaanvallen.

Al deze trends zorgen ervoor dat u als telecombedrijf moet nadenken over uw bedrijfsvoering, uw organisatiestructuren en uw dienstverlening aan klanten.

Uitdagingen eigen aan telecomproviders

Het snel evoluerende telecomlandschap brengt een aantal specifieke uitdagingen mee.

 • De versnelde uitrol van 5G en glasvezel in ons land, zorgt voor nieuwe spelers in de sector.
 • Om concurrentieel te blijven ontstaan er andere samenwerkingsmodellen en consolidaties. Teams worden op een heel andere manier aangestuurd en nieuwe eisen vooropgesteld.
 • Telecombedrijven wereldwijd valoriseren assets om middelen vrij te maken voor hun toenemende investeringskosten. Dat is nodig om het netwerk van de toekomst aan te bieden aan klanten. De opmars van Towerco’s is een goed voorbeeld. Bedrijven kopen zendmasten van telecombedrijven op om ze zelf uit te baten.
 • Right-shoring van operationele en ondersteunende diensten in een erg krappe arbeidsmarkt.

Wat mag u van ons verwachten?

Deze overvloed aan verandering zet een grote druk op bedrijven actief in de telecom sector. Het zorgt ervoor dat de bestaande organisatiestructuren, processen en systemen moeten herdacht en aangepast worden. Ze hebben een grote impact op de medewerkers van de telecom providers en hun toeleveranciers. Nieuwe samenwerkingsverbanden zorgen voor nieuwe spelers op de markt.

 • Wij begrijpen uw uitdagingen als geen ander en begeleiden u bij het uittekenen van een aangepaste strategie die u als organisatie beter positioneren in deze snel evoluerende context.
 • We helpen u bij het uittekenen van een nieuwe organisatiestructuur en -cultuur die nodig is om uw missie, visie en strategie te ondersteunen.
 • We begeleiden leidinggevenden en medewerkers in tijden van transitie zodat zij in het toekomstig landschap hun rol kunnen opnemen en tegelijk de huidige dienstverlening kunnen blijven aanbieden.
 • Onze process- en digital consultants helpen u bij het modelleren van de juiste processen en ondersteunende systemen om in deze vernieuwde bedrijfscontext succesvol te zijn.

Succesverhalen

Customer Business ANONIEM_320x200.png

Neem contact op met één van onze experten

Tom Vanaudenaerde

Tom Vanaudenaerde

organisatieontwikkeling; sector telecom

Contact
Wim Bruggeman

Wim Bruggeman

IT excellence; sector telecom

Contact
Word jij ook een true companion?

Is de wereld van Business Consulting iets voor jou? Ben je op zoek naar een bedrijf waar je een echte impact kan hebben op de organisatie?

Neem zeker een kijkje in onze vacatures en laat vooral van je horen!