Overslaan en naar de inhoud gaan
#Tax & Legal #Business Legal #Corona #KBO

Moet ik mijn KBO – inschrijving aanpassen als ik mijn handelsactiviteit anders organiseer?

donderdag 07/05/2020
Inschrijving aanpassen als ik mijn handelsactiviteit anders organiseer

Er wordt een tijdelijke versoepeling ingevoerd van de regels met betrekking tot de inschrijvingsplicht van economische activiteiten in de KBO.

Ondernemingen die hun activiteiten op een andere manier organiseren omwille van de sluitingsverplichting, moeten deze niet door een ondernemingsloket in de KBO laten registreren. Momenteel ligt dit voorstel nog voor bij de Raad van State. 
 
De voorbeelden zijn legio: denk maar aan de restaurantuitbater die tijdelijk afhaalmaaltijden klaarmaakt of maaltijden thuisbezorgt, de kleinhandelaar die tijdelijk een webshop begint, enz. De bedoeling van deze ondersteunende maatregel is om ondernemingen die getroffen zijn door de sluitingsverplichting ingevolge het coronavirus COVID-19, niet nog eens extra te belasten met administratieve formaliteiten en bijkomende onkosten. 
 
Opgelet: deze regeling geldt enkel voor dié activiteiten die op 18 maart 2020 voor de betrokken onderneming reeds in de KBO geregistreerd stonden en die op een andere manier georganiseerd worden. Nieuwe activiteiten moeten nog steeds via een erkend ondernemingsloket in de KBO opgenomen worden
 
Daaruit vloeit voort dat een onderneming die nu als nieuwe activiteit mondmaskers gaat maken en/of verkopen, deze activiteit moet opnemen in haar activiteitenlijst. 

Vind een antwoord op al uw vragen over deze Coronacrisis in onze speciale FAQ.

Laatste update: 07/05/2020

Neem contact op met één van onze adviseurs
Bert Lutin
Bert Lutin
Partner Tax & Legal Services