Overslaan en naar de inhoud gaan
#Corona #Aangifte #btw #Vennootschapsbelasting

Kan ik uitstel krijgen voor het indienen van mijn btw- aangifte of aangifte in de VenB, RPB en BNI- Ven?

donderdag 19/03/2020
Uitstel aangifte vennootschapsbelasting

Voor ondernemers die financiële moeilijkheden ondervinden, heeft de federale overheid bijkomende maatregelen genomen om extra financiële ademruimte te creëren. Zo wil ze de financiële gevolgen van het Coronavirus zoveel mogelijk verzachten.

1. Uitstel voor het indienen van de aangiften in de VenB, RPB en BNI-ven met limietdatum van 16 maart tot en met 30 april 2020

U krijgt extra tijd tot en met donderdag 30 april 2020 middernacht voor het indienen van de aangifte in de vennootschapsbelasting, de rechtspersonenbelasting en de belasting niet-inwoners vennootschappen. Deze bijkomende termijn geldt alleen voor de aangiften met uiterste indieningdatum van 16 maart tot en met 30 april 2020.

2. Uitstel voor het indienen van de btw-aangiften

Periodieke aangiften

Periodieke aangiften

Bent u starter of hebt u een vergunning maandelijkse teruggaaf en wenst u de maandelijkse teruggaaf van uw btw-krediet te kunnen genieten? Dan wordt er eveneens een uitstel verleend, maar slechts tot de 24ste van de maand volgend op de aangifteperiode.

Intracommunautaire opgaven

Jaarlijkse klantenlisting

Termijn verlengd tot 30 april 2020.

Als u uw activiteit hebt stopgezet: ten laatste op het einde van de 4de maand na het stopzetten van uw aan de btw onderworpen activiteit.

Neem contact op met één van onze adviseurs
An Lettens
An Lettens
Partner Tax & Legal Services
Bert Derez
Bert Derez
Partner Tax & Legal Services