Overslaan en naar de inhoud gaan
#Business Consulting #Supply Chain & Operations

CIMCIL kondigt update van opleidingen aan met CPIM 8.0

woensdag 21/12/2022
CPIM 8.0 binnenkort beschikbaar

In februari 2023 zullen de opleidingen CPIM deel 1 en deel 2 samenvloeien. De herstructurering wordt doorgevoerd door de Association for Supply Chain Management (ex-APICS), waar de CIMCIL-Moore Supply Chain Academy deel van uitmaakt.

De supply chain staat nooit stil. In het licht van de nieuwe ontwikkelingen past APICS zijn trainingsprogramma’s binnen dit domein dan ook constant aan. Daarom krijgt de CPIM-opleiding binnenkort een belangrijke update. Zo kan je als kandidaat rekenen op de meest up-to-date kennis en skills binnen de industrie.

Onder de noemer CPIM 8.0 worden de twee delen van het CPIM-programma gebundeld in één enkele versie. De twee examens binnen de CPIM versie 7.0 zullen plaats maken voor één examen binnen de nieuwe versie.

Er waren verschillende redenen voor de ASCM om de opleidingen te herconfigureren. Allereerst zal de consolidatie van de content leiden tot een betere totaalervaring voor de kandidaten. Die consolidatie kan er ook voor zorgen dat meer individuen het certificaat behalen. Dat effect zagen we ook tijdens de vorige update. Last but not least garandeert de hervorming een consistente train-to-test-ervaring over alle certificatieproducten heen.

Steun van de CIMCIL - Moore Supply Chain Academy

Als one-stop-shop-trainingpartner helpt de CIMCIL-Moore Supply Chain Academy uw onderneming om uw operational excellence en supply chain management skills continu te verbeteren. Onze programma’s vormen de ideale voorbereiding voor examens die internationaal erkende certificaties opleveren, zoals APICS and IIBLC®.

APICS ontwikkelde de CPIM-opleidingen (Certified in production and inventory management) om een set industriële standaarden te creëren met het oog op het management van operationele en industriële stromen.

Wij juichen deze belangrijke update van de CPIM-training toe, omdat die een treffend antwoord biedt op nieuwe methodologieën en snel evoluerende best practices. Zo kunnen supply chain professionals hun supply chain skills en kennis afstemmen op de snelle evoluties. Dat is ook nodig als ze het hoogste niveau binnen hun functie willen behalen en/of behouden. 

CIMCIL zal de concrete veranderingen in het CPIM-programma de volgende weken publiceren op zijn social mediapagina’s. Hou die dus zeker in de gaten.

Belangrijke deadlines

We zetten ook nog even de belangrijkste deadlines voor de huidige CPIM deel 1 en deel 2 opleidingen en examens voor u op een rij.

  • 4 januari 2023: start van presales CPIM 8.0 leersysteem en bundels
  • 31 januari 2023: laatste dag voor de aankoop van CPIM 7.0 zelfstudiebundels, de bundels CPIM 7.0 deel 1, CPIM 7.0 c, CPIM 7.0 deel 1 leersystemen en CPIM 7.0 deel 1 examenkredieten
  • 1 februari, 2023: eerste dag voor de aankoop van CPIM 8.0-autorisaties om te testen. Start van de oplevering van CPIM 8.0 leersystemen en bundels
  • 30 april 2023: laatste dag voor de aankoop van CPIM 7.0 deel 2 leersystemen, CPIM 7.0 deel 2 examenkredieten en bundels CPIM deel 2
  • 1 juni 2023: eerste zitdag voor het CPIM 8.0 examen
  • 31 juli 2023: laatste dag voor de aankoop van CPIM 7.0 ATT’s (Authorisation To Test)
  • 1 februari 2024: laatste zitdag voor de CPIM 7.0 examens deel 1 of deel 2

Interesse in een supply chain en/of lean management opleiding? Bekijk dan zeker de Kalender (cimcil.com) met alle mogelijkheden.

Neem contact op met één van onze experten

Virginie Philippart

Virginie Philippart

Sales & Marketing Officer

Contact