Overslaan en naar de inhoud gaan

ILIAS Solutions

Customer case

Sector: IT-dienstverlening

ILIAS Solutions ontwikkelt al meer dan 20 jaar software oplossingen voor Defensie. Op basis van een intern ontwikkelde standaard software en een integratie met gespecialiseerde applicaties en technologieën, ontwikkeld door derden, wordt het ILIAS Defense Platform gecommercialiseerd en wereldwijd geïmplementeerd. 

Na implementatie, onderhoudt ILIAS Solutions een lange termijn relatie met haar klanten voor het verdere beheer, opleidingen en continue verbetering van deze ‘mission critical’ systemen. Kwaliteit in productie en dienstverlening is hiervoor een basisvereiste.    

Klantvraag

ILIAS Solutions bezat een kwaliteitscertificaat volgens ISO 9001:2008, maar voorzag de overstap naar de nieuwe versie van de norm ISO 9001:2015.  De organisatie had recent een substantiële groei doorgemaakt, waardoor een aantal processen aan herevaluatie toe waren.  De transitie naar ISO 9001:2015 was daar het ideaal moment voor, gezien de nieuwe norm is om de bedrijfsprocessen in detail in kaart te brengen.  De overstap van ISO 9001:2008 naar ISO 9001:2015 werd begeleid door Moore.

Aanpak en resultaat

ISO 9001 was niet nieuw voor ILIAS Solutions.  De grote uitdaging was dus niet om procedures en documentatie op te zetten.  Kwaliteitshandboek, beleidsverklaring, objectieven, functieomschrijvingen, … waren aanwezig en goed gedocumenteerd door de Quality Manager.  De grote uitdagingen daarentegen waren uiteraard de nieuwe elementen van de norm, maar ook het mede-eigenaarschap van het kwaliteitsmanagementsysteem bewerkstellingen bij het Management Team. 

Daarom werden alle leden van het Management Team betrokken bij de analyse van de context, de stakeholders en de bijhorende risico’s en kansen.  Verder werden de processen samen met de procesowners in kaart gebracht, en werden KPI’s gedefinieerd.  Deze oefeningen waren de basis voor een steeds betere beheersing en opvolging van de bedrijfsprocessen bij ILIAS Solutions. 

En niet te vergeten: voor een succesvolle hercertificering voor ISO 9001, met felicitaties van de auditor voor het verbeterde managementsysteem en de betrokkenheid van het management. 

Klantengetuigenis door Managing Director Jean-Pierre Wildschut

“ILIAS Solutions nv / sa is vastbesloten om hoge kwaliteitsnormen te hanteren voor de levenscyclus van softwareontwikkeling en dit al meer dan twee decennia. Met de 2015-versie van de ISO9001-norm erkenden we prompt de grotere toegevoegde waarde van deze nieuwe aanpak en hoe deze onze organisatie ten goede zou komen. De uitdaging was om ons te challengen en de expertise van Moore heeft ons geholpen om onze processen naar een hoger niveau te tillen: ons QMS op een pragmatische manier opnieuw ontwerpen, op schaal van ons bedrijf en bovendien het kwaliteitsbewustzijn dichter bij onze medewerkers brengen in hun dagdagelijkse bezigheden. Dankzij de expertise van Moore zijn we overgegaan van een nogal statisch procesgebaseerd systeem naar een tastbaar en zeer dynamisch systeem, een managementinstrument. Onze samenwerking was een groot succes en we breiden deze graag uit om onze toekomstige certificeringen te ondersteunen!”

 

Bij Business Consulting staat per sector een toegewijd team voor u klaar. Ontdek onze klanten.

Onze mensen combineren expertise en ervaring in diverse domeinen met transparantie en klantgerichtheid. Samen met u doen ze er alles aan om als één team het beste eindresultaat te bereiken. Onze kerncompetenties zijn verdeeld in 8 domeinen. Ontdek onze kerncompetenties.