Overslaan en naar de inhoud gaan

Water

Water

De waterindustrie verleent een essentiële dienst aan de bevolking, maar zit ook in volle verandering en transformatie. Langere droogtes, hevige regenval en een netwerk dat veroudert… Het zet de waterlevering en -kwaliteit onder druk. Ook digitalisering, automatisering en duurzaamheid zijn grote uitdagingen die om de nodige investeringen vragen. De overheid stimuleert innovatie, maar verwacht ook meer kostenefficiëntie om tegemoet te komen aan de eindklant.

Stilstaan is achteruitgaan

Als bedrijf in de waterindustrie stemt u uw processen, mensen en organisatie best af op deze nieuwe context.

De watersector staat voor uiteenlopende uitdagingen:

  • Digitalisering en automatisering.
  • Kwalitatieve, goed beheerde data voor o.a. preventief en predictief onderhoud van assets.
  • Een onderbouwd vervangingsbeleid zodat de schaarse middelen zo efficiënt mogelijk ingezet worden.
  • Een flexibele organisatie gefocust op de kern van haar activiteiten en continue verbetering.
  • Reductie van waterverlies door het netwerk te optimaliseren zodat onderhoud eenvoudiger wordt en storingen sneller opgemerkt en verholpen worden.
  • Ten volle inzetten op de nieuwe mogelijkheden van de digitale meters voor dienstverlening en waterbeheer.
  • Diversificatie van het dienstenaanbod, zoals het opzetten en onderhouden van gesloten waterinstallaties in de industrie, maar ook in kleine gemeenschappen.

Grondige sectorkennis

Moore kent uw sector door en door en is graag uw compagnon de route om gepaste antwoorden te vinden voor uw bedrijf

Remote en digitaal water management met automatisch asset management

In de waterindustrie is technologische vooruitgang cruciaal om water optimaal en efficiënt te beheren. Data verzamelen, is onvoldoende. Die overvloed aan geïsoleerde, ruwe data moet gecentraliseerd en omgezet worden naar een werkbaar format. Denk aan gebruiksvriendelijke dashboards die concrete inzichten bieden. Of machine learning & AI die data vertalen naar slimme proacatieve en predictieve signalen zodat waterbeheer op afstand in realtime mogelijk wordt.

De paradox van innovatie en investering versus kostenefficiënt werken

Water zo efficiënt mogelijk beheren, vraagt om innovatie en investeringen. Anderzijds is er de druk van de overheid om kostefficiënter en klantgerichter te werken. Om die paradox op te vangen hebt u een bedrijfscultuur nodig die verandering en continue verbetering omarmt. Ook een nauwe samenwerking met kennisinstellingen en andere bedrijven binnen de waterindustrie, en de nutssector in het algemeen, helpt om sneller en efficiënter te innoveren en een betere, uniforme klantenervaring te bieden.

Wat mag u van ons verwachten?

  • Bij Moore combineren we expertise in diverse domeinen zodat we u een oplossing op maat en end-to-end ondersteuning kunnen bieden. 
  • Naast kennis van de water- en nutssector hebben we alles in huis om u te helpen met uw proces- en organisatie-modellering, uw IT-architectuur, uw databeheer en de transformatie van uw organisatie. 
  • Wij begeleiden u op alle vlakken succesvol naar een nieuwe realiteit. Reken op een brede waaier digitale oplossingen om u door uw digitale tranformatie te loodsen. Voor alles wat te maken heeft met business analytics en business intelligence kunt u rekenen op de expertise van element61, intregraal onderdeel van Moore. 

Neem contact op met één van onze experten

Geert Van Den Hende

Geert Van den Hende

digitalisering & transitie; sector water

Contact
Marijn Eggermont

Marijn Eggermont

business proces management; sector water

Contact
Word jij ook een true companion?

Is de wereld van Business Consulting iets voor jou? Ben je op zoek naar een bedrijf waar je een echte impact kan hebben op de organisatie?

Neem zeker een kijkje in onze vacatures en laat vooral van je horen!