Overslaan en naar de inhoud gaan
#Kmo #Subsidies #Consulting

Wat verandert er in 2020 aan de KMO-portefeuille?

vrijdag 29/11/2019
Wat verandert er in 2020 aan de KMO portefeuille.jpg

De KMO-portefeuille is een populaire maatregel die KMO’s en vrije beroepers toelaat om voor opleidingenadvies via erkende dienstverleners, zoals Moore, financiële steun aan te vragen bij VLAIO. Vanaf 1 december zijn er enkele belangrijke wijzigingen wat betreft het steunpercentage voor de opleidingen en adviezen die hiervoor in aanmerking komen. Verder, zal het steunplafond vanaf 1 januari 2020 ook beperkt worden tot € 7 500.

We lijsten de voornaamste wijzigingen op in onderstaande tabel:

KMO portefeuille

De wijzigingen in de KMO-portefeuille betekenen een vermindering van 23 miljoen euro aan subsidies voor opleiding en advies. Échter is het belangrijk te noteren dat er heden niet in de steun voor ontwikkeling en innovatie wordt gesnoeid.Zo zal AI (artificial intelligence) op een mooie stimulans kunnen rekenen volgens  de onderliggende begrotingstoelichting. Als ervaren partner in zowel AI (element61) als innovatie, kunnen wij ook hierin uw compagnon de route zijn.

Heeft u hierover vragen of wenst u nog vóór de wijzigingen een aanvraag in te dienen bij VLAIO voor de KMO-portefeuille? Aarzel dan zeker niet om ons vandaag nog te contacteren. 

Neem contact op met een van onze adviseurs
Johan Carton
Johan Carton
leadership coaching; sector industry