Overslaan en naar de inhoud gaan

ESG & Sustainability Consulting

Voor veel ondernemingen wordt ESG – Environmental, Social, Governance – een 'license to operate'. Vandaag bepalen niet alleen financiële parameters het succes van uw onderneming, maar evengoed uw impact op milieu en maatschappij, en de manier waarop u de onderneming leidt. ESG is namelijk veel meer dan milieubewust ondernemen, het gaat ook over sociale doelstellingen en beleidsvoering.

De nieuwe ESG-wetgeving omvat een scala aan onderwerpen, die veel ondernemers als overweldigend ervaren. Wij als Belgische ondernemingen doen het vaak al beter op het vlak van ESG dan we denken. In topics zoals opleiding, inclusie, personeelsbeleid en algemeen bestuur zijn we van nature al ver gevorderd.

Vanuit ons DNA benaderen we ESG pragmatisch en waarde-gedreven: hoe creëert ESG value voor uw onderneming en hoe maximaliseert u de ROI hiervan? Stapsgewijs en gefocust op de ESG-actiepunten van uw onderneming transformeren we uitdagingen in kansen die concrete waarde opleveren.

Onze ESG-aanpak

Elke onderneming is anders en heeft eigen doelstellingen en behoeften. Onze diensten vertalen zich daarom in maatwerk en een doelgerichte approach die de ESG-targets van uw onderneming als vertrekpunt neemt.

 • Assessment

  We brengen in kaart waar u nu al staat op het gebied van ESG en hoe u presteert ten opzichte van vergelijkbare ondernemingen in uw sector. We beoordelen samen wat nog nodig is en we bekijken of uw onderneming in aanmerking komt voor subsidies op dit vlak. Op basis hiervan bepalen we de ESG-ambities voor uw onderneming.

 • Strategie en implementatie

  We stippelen een roadmap uit en helpen u de stappen gefaseerd te implementeren. 

 • Meten en rapporteren

  Wat zijn de relevante meetpunten? Hoe verzamelt en monitort u data? Wat en wanneer communiceert u aan de stakeholders?

 • Audit en assurance

  We helpen u met alle aspecten op het vlak van audit en compliance, en zetten onze schouders onder uw duurzaamheidsrapportage.

 • Optimalisatie

  Welke resultaten hebt u geboekt? Waar is er ruimte voor verbetering? Samen evalueren we het traject en brengen we in kaart wat we kunnen optimaliseren voor de toekomst.

Samen op weg naar duurzame groei

Moore inspireert en stimuleert ondernemingen om gezonde keuzes te maken voor vandaag, morgen én overmorgen. We zijn ervan overtuigd dat een weloverwogen ESG-beleid de basis is voor een duurzame groeistrategie.

 • Wij denken én werken met u mee en bieden advies dat veel verder gaat dan cijfers. ESG plaatsen we steeds in de context van uw onderneming. We hebben brede expertises in huis en kunnen de kennis van onze collega’s binnen Moore vlot inschakelen voor een geïntegreerde approach.
 • U doet al veel meer rond ESG dan u denkt. We helpen uw initiatieven zichtbaar te maken en om te buigen tot concrete waarde en ROI voor uw onderneming.
 • Dankzij ons Moore Global-netwerk kunnen we u wereldwijde expertise en ondersteuning bieden.

 

Uw ESG-ambities waarmaken?

Neem contact op met één van onze experten

Vanessa Daelman_Moore_0_Expert.png

Vanessa Daelman

Senior Principal ESG Business Consulting

Contact
Johan Carton

Johan Carton

Partner Consulting

Contact
Kevin Gevels

Kevin Gevels

Manager Audit

Contact
Koen van Eupen

Koen van Eupen

Partner - Audit

Contact
Frank Lehouck

Frank Lehouck

Partner Business Analytics

Contact
David Valenne

David Valenne

Partner Corporate Finance | Transaction Services

Contact
Annelien Deneckere

Annelien Deneckere, PhD

Senior Manager

Contact