Overslaan en naar de inhoud gaan
#Subsidies #Financiering #Strategy #Innovatie #Kmo

Subsidiebegeleiding van A tot Z

dinsdag 23/10/2018
Subsidiebegeleiding van A tot Z.jpg

Ondernemingen zoeken vaak naar extra financiering voor de uitdagingen waar ze voor staan. Dit kan gaan van het zoeken naar financiering voor de broodnodige opleidingen, de geplande investeringen te bekostigen of om de voorziene innovaties te helpen ontwikkelen.

Het is vaak lastig het bos door de bomen te zien in het subsidielandschap, maar wij bieden graag onze hulp. Onze “subsidiescan” kan een onderneming in een handomdraai de informatie aanleveren om advies op maat te verkrijgen van onze ervaren adviseurs.
 

Een greep uit de belangrijkste subsidies:

Ontwikkelingsprojecten 
Ontwikkelingsprojecten zijn bedoeld voor ideeën die vernieuwend zijn, maar waarbij er toch nog enkele moeilijkheden of uitdagingen voor de boeg zijn. De ideeën zijn op (relatief) korte termijn om te zetten in concrete business. Een voorbeeld: de ontwikkeling van een nieuw product dat de concurrentie nog niet aanbiedt en een beduidende impact heeft op de prestaties van uw bedrijf, maakt grote kans om gesubsidieerd te worden.

Onderzoeksprojecten
Onderzoeksprojecten gaan wat verder. De bedoeling van deze subsidie is het steunen van trajecten, van één of meerdere bedrijven, waarbij een innovatief idee nieuwe kennis en onderzoek vereist. Kan u een theoretisch model omzetten in een innovatieve oplossing voor een probleem? Het accent binnen een onderzoeksproject ligt op de opbouw van nieuwe, in uw domein, grensverleggende kennis.

Strategische Transformatie Steun
Deze subsidie wordt toegekend aan ondernemingen voor opleidingen en/of investeringen in het kader van een transformatie, geïnitieerd door innovatie.
Enkele voorbeelden:

  • Een bedrijf dat zich klaarmaakt voor een verregaande digitale omslag en daarvoor mensen (tot hoog niveau) moet opleiden, kan steun krijgen voor deze opleidingen.
  • Een bedrijf dat een vernieuwend product heeft ontwikkeld en hiervoor een nieuwe lijn moet plaatsen, kan steun krijgen voor de investeringen en voor het opleiden van de nieuwe ploeg.
  • Een bedrijf dat een, voor de sector disruptief businessmodel opmaakt, kan steun krijgen voor de opleidingen.

KMO-groeisubsidie
Deze subsidie wil KMO’s laten groeien door hen te steunen in hun kennisverwerving rond transformatie, innovatie en internationalisering. Dit kan door de aanwerving van een persoon met een strategisch profiel te subsidiëren of door de kosten te delen voor het inwinnen van strategisch advies van een externe dienstverlener. U kan dienst doen op deze subsidie wanneer u, bijvoorbeeld, iemand nodig hebt om uw strategie mee uit te schrijven.

Wij kunnen een dienstverlening aanbieden van A tot Z. Dat wil zeggen dat we het subsidietraject begeleiden, vanaf de zoektocht naar de juiste subsidie tot en met de laatste rapportering aan de bevoegde instantie. Wij willen graag de nadruk leggen op ontzorgen. De ene subsidie sluit de andere bovendien niet uit en verschillende subsidietrajecten kunnen naast elkaar lopen.

Neem contact op met een van onze adviseurs
Caroline Jooken
Caroline Jooken
Manager Business Consulting