Overslaan en naar de inhoud gaan
#Tax & Legal #HR Legal #Sociale Verkiezingen

Sociale Verkiezingen: wat is de occulte periode?

donderdag 09/02/2023
Occulte periode tijdens Sociale Verkiezingen.

De voorbereidingen voor de sociale verkiezingen voor het jaar 2024 zijn reeds in volle gang. De occulte periode is een bijzonder aandachtspunt om in het oog te houden.

Download het e-book Sociale Verkiezingen 2024

Wat is de occulte periode?

De occulte periode is de periode waarin een van uw werknemers beschermd kan zijn tegen ontslag zonder dat u dat als werkgever weet. Twijfelt u als werkgever om iemand te ontslaan, dan doet u dit het best niet tussen X - 30 en X + 35.

Vakbonden dienen hun kandidatenlijsten pas in op dag X + 35. De ontslagbescherming van de werknemers die op deze lijsten staan, gaat echter al in op dag X - 30. Er is dus een periode van 65 dagen waarin uw werknemer beschermd kan zijn zonder dat u dat weet. De occulte periode kan zelfs nog langer duren, namelijk tot dag X + 76 als de lijsten nog wijzigen.

Vermijd het occulte gevaar

Omwille van de sociale verkiezingen vermijdt u het best om mensen te ontslaan na dag X - 30. Het risico bestaat namelijk dat uw werknemer zich kandidaat stelde zonder dat u dat weet, op het moment dat u hem of haar ontslaat.

Als u deze persoon ontslaat, kan u dat een zogenaamde beschermingsvergoeding kosten omdat u de bijzondere ontslagprocedure niet volgde. En die kan oplopen van twee tot acht jaar loon. Dit wordt het occulte gevaar genoemd. Goed om te weten is dat dit ook geldt bij een ontslag om dringende reden.

Ontslaghandeling is bepalend

De ontslagbescherming geldt niet als u de kennisgeving van het ontslag vóór dag X - 30 doet. Het is de ontslaghandeling die bepalend is en niet het effectieve einde van de arbeidsovereenkomst.

Wordt het ontslag gegeven voor dag X - 30 met inachtneming van een opzeggingstermijn, dan kan het effectieve einde van de arbeidsovereenkomst nog altijd tijdens of na de occulte periode vallen.

Als u met het idee speelt om een werknemer die nog geen mandaat uitoefent, ‘misschien’ te ontslaan, dan hakt u dus best voordien de knoop door. De ontslagbescherming geldt dan niet, zelfs als die persoon zich alsnog kandidaat stelt voor de verkiezingen.

 

Tip: Onderschat de vakbonden niet

Vakbonden zullen bij weinig onderbouwde ontslagen kort voor de occulte periode aanvoeren dat er toch een link was met een ‘mogelijke’ kandidaatstelling, en zo op kennelijk onredelijk ontslag en/of rechtsmisbruik zinspelen. Wees daarop voorbereid en bouw een goed ontslagdossier op.

Reageer tegen misbruik

Het kan zijn dat iemand zich op de kandidatenlijst laat zetten om ontslag te vermijden of zich na een ontslagbetekening tijdens de occulte periode nog snel kandidaat stelt. In dat geval kan u zelf een procedure aanspannen om de kandidatuur nietig te laten verklaren wegens rechtsmisbruik. U moet dat wel kunnen hard maken en dat bewijs is niet zo eenvoudig.

 De occulte periode bij Sociale Verkiezingen

Neem contact op met één van onze experten

Saskia Lombaerts

Saskia Lombaerts

Partner Tax & Legal Services

Contact
Dylan Casaer

Dylan Casaer

Partner Tax & Legal Services

Contact