Overslaan en naar de inhoud gaan
#Fraude #Audit

NILS Network lanceert een nieuwe totaaloplossing in België voor ondersteuning op het vlak van onderzoeken, rechtszaken en geschillen

vrijdag 02/12/2016
NILS Network

Het Network for Investigation and Litigation Support (NILS) is een coöperatieve vereniging van 17 uiterst gespecialiseerde nichekantoren. Via die samenwerking willen de stichtende leden hun (niche-)expertise inzetten en geavanceerde ondersteuning bieden aan hun cliënten, terwijl de coördinatie en facturering sterk worden vereenvoudigd.

Frank Staelens, voorzitter van het European Institute of Fraud Auditors (EIFA) en één van de oprichters van NILS, vat het idee achter het initiatief als volgt samen:

"Onder ervaren advocaten in bepaalde juridische domeinen bestaat een duidelijke trend om de grote advocatenkantoren gespecialiseerd in zakelijk recht te verlaten en hun eigen nichekantoren op te richten. Op die manier kunnen zij gerichtere diensten aanbieden, die hun klanten bovendien ook minder kosten. Door toe te treden tot NILS zullen deze kantoren hun klanten nu veel makkelijker kunnen ondersteunen in complexe zaken die de inbreng vereisten van verschillende expertisedomeinen en het gebruik van geavanceerde technologie, zoals de uitvoering en oplossing van onderzoeken, rechtszaken en geschillen in volledige overeenstemming met de regelgeving en de beste praktijken. In de praktijk biedt NILS één centraal contactpunt om de ondersteuning te coördineren, op het juiste moment en met één enkel contract en tarief voor alle dienstverlening. Cliënten kunnen een beroep doen op NILS naar aanleiding van een bepaald gebeuren en/of om hen bij te staan bij de implementatie van preventieve maatregelen."

NILS is samengesteld uit kantoren met een specialisatie in juridische, forensische audit, risicoanalyse en online veiligheid.