Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland #Mergers & Acquisitions

Moore Belgium groeit door in Limburg nu ook Meekers Accountants mee aan boord komt

dinsdag 19/10/2021
Fusie Meekers

Midden 2020 stapte Moore Belgium in een partnership met Waterland om zo een leidende rol te spelen bij de consolidatie van de Belgische accounting, tax, audit- en consulting mid-market. Na eerdere fusies met sterke kantoren en een bredere spreiding van haar dienstverlening naar West-Vlaanderen met kantoren in Knokke en Kortrijk, zet Moore Belgium verder een stevige voet aan grond in Limburg dankzij de fusie met Meekers Accountants.

PERSBERICHT – 15 oktober 2021

Moore Belgium is al jarenlang een betrouwbare speler in het marktsegment van kleine en middelgrote en mid-market bedrijven door haar brede dienstverlening op het vlak van Accountancy, Audit, Corporate Finance, Business Analytics, Business Consulting, Interim Management en Tax & Legal Services. In het najaar van 2020 stapte deze onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener (met een verwachte omzet van 85 miljoen euro in 2021 en een team van +/- 750 medewerkers) in een solide partnership met Waterland. Hierdoor dienden zich nieuwe kansen aan voor versnelde groei, fusies en overnames en het verkrijgen van een sterkere positie op de Belgische accounting- en consulting markt.

Tot midden 2020 was Moore Belgium voornamelijk sterk vertegenwoordigd in de centrale driehoek tussen Antwerpen, Gent en Brussel, met daarnaast kantoren in de Vlaamse Ardennen, Herent en Hasselt. Onmiddellijk bij de eerste integratiegolf onder Waterland-vlag werd een verdere regionale spreiding naar Limburg gerealiseerd (uitbreiding naar Pelt en Hasselt via de fusie met PKF-VMB) en West-Vlaanderen (uitbreiding naar Knokke via de fusie met Flamand). Vandaag verstevigt Moore Belgium haar positie in Limburg door een partnership met Meekers Accountants, waardoor het bedrijf er collega’s in drie nieuwe kantoren bijkrijgt in Bree, Wellen en Sint-Truiden.

Meekers Accountants, opgericht in 1992, is een accountancy-kantoor met een sterke reputatie in Limburg dankzij hun ervaren en solide team van 45 medewerkers. In 2021 mikken ze op een omzet van 6,6 miljoen euro. Samen met Moore delen zij dezelfde visie dat een accountant vandaag de dag ook een klankbord en adviseur moet zijn, die ondernemers helpt groeien en mee de stap helpt zetten naar het voeren van een digitale boekhouding. De sterke expertise en vakkennis, ondernemersspirit, persoonlijke klantgerichtheid en een sterk geloof in groei en vooruitgang bracht beide partijen samen. Meekers Accountants stelt ‘de klant centraal’ en positioneert zich als 90% raadgever en 10% accountant waardoor zij zowel voor start-ups als meer ervaren ondernemingen de ideale compagnon de route van hun klanten zijn.

Met de integratie van Meekers Accountants in Moore Belgium zetten beide bedrijven een duurzame stap richting verdere groei. Groei die zich op meerdere vlakken manifesteert: groei voor hun klanten, voor hun medewerkers en de maatschappij, steeds vanuit een positieve en toekomstgerichte ingesteldheid. Een nieuwe strategische en culturele juiste alliantie waardoor ze samen in de Limburgse accountancy wereld het verschil kunnen maken.

Peter Verschelden, Chairman, Moore Belgium: "Meekers Accountants is opnieuw een zeer mooie nieuwe partner voor Moore Belgium. Met hun jarenlange ervaring, drie kantoren in Limburg en een stabiel en ervaren team, waarin juniors en seniors dagelijks van elkaar leren, zijn zij een perfecte nieuwe companion om mee aan boord te krijgen. David Meekers en ikzelf kennen elkaar al jarenlang. Het is zeer fijn om nu, via dit partnership, toekomstgericht het accountancy-vak verder uit te bouwen, specifiek in de provincie Limburg met kantoren in Bree, Wellen en Sint-Truiden. Dankzij de bredere dienstverlening die Moore biedt, onder andere naar tax & legal services, audit en consulting kunnen we zo onze gezamenlijke klanten en medewerkers verder ondersteunen op hun weg naar groei.”

David Meekers, CEO, Meekers Accountants: “In ons continue streven naar het zo maximaal mogelijk ondersteunen van onze klanten is de samenwerking met Moore een enorme buitenkans. Door het pallet van diensten van Moore te integreren in onze dagelijkse werking zullen we grote stappen kunnen zetten in onze dienstverlening. Ook voor onze medewerkers zullen er nieuwe mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. De Meekers kompanen kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Moore ‘Company of Companions’.”

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener in België met key centra in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf verwacht in 2021 een omzet van €85 miljoen te realiseren met een 750-tal medewerkers. 

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kleine en middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grootste accountancy- en consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Meer informatie over Moore Belgium kan u terugvinden op www.moore.be

Over Meekers Accountants

Meekers Accountants werd in 1992 opgericht door David Meekers. Vanuit hun drie kantoren in Sint-Truiden, Bree en Wellen helpen zij start-ups en ondernemingen bij hun (digitale) boekhouding. Naast accountants zijn zij raadgevers voor hun vele klanten en trekken zij voluit de kaart van digitalisatie. In 2021 mikken zij met hun ervaren team van 45 medewerkers op een omzet van 6.6 miljoen euro. Als rasechte ondernemer is David Meekers, naast CEO van Meekers Accountants, ook voorzitter van STVV.

Meer informatie over Meekers Accountants kan u terugvinden op www.meekers.be.