Overslaan en naar de inhoud gaan
#Subsidies #Corona #Subsidie Advies

Kan ik de KMO-groeisubsidie aanvragen n.a.v. de Coronacrisis voor mijn onderneming?

woensdag 22/04/2020
KMO-groeisubsidie Corona

De KMO-groeisubsidie kan ingezet worden om adviezen in te winnen naar aanleiding van de COVID-19 gevolgen die uw onderneming ondervindt.

Het gaat meer bepaald over het in huis halen van advies via een externe partner en/of via het aanwerven van een strategisch profiel op jouw eigen payroll. Nieuwe markten verkennen of het herzien van je Supply Chain of bevoorradingsketen kan namelijk aanvaard worden als kantelpunt.

Subsidie van maximaal € 50.000 per Vlaamse KMO


Kleine en middelgrote Vlaamse ondernemingen kunnen in dat geval een subsidie ontvangen van maximaal € 50.000, rekening houdend met een maximaal steunpercentage van 50%. Bij een interne versterking, door aanwerving van een strategische werknemer, wordt de steun geplafonneerd op € 25.000. Bij een externe versterking, via Moore Belgium bijvoorbeeld, is dit ook maximum € 25.000.

Het steunpercentage blijft in elke situatie evenwel 50%. Hierdoor blijft de eigen inbreng in elk scenario beperkt tot 50%. Men kan, binnen de 12 maanden na datum vermeld op de beslissingsbrief inzake toekenning van de subsidie, kiezen voor een uitbreiding van de steun voor hetzelfde groeitraject. Zo kan men eerst opteren voor een interne versterking én nadien uitbreiden naar de externe versterking, voor hetzelfde groeitraject.

Let wel: de onderneming mag geen negatief eigen vermogen hebben op het moment van de aanvraag en deze maatregel valt onder de toepassing van de EU-de minimis regelgeving.

Hoe kan Moore helpen?


Onze subsidie experten loodsen je doorheen het hele subsidietraject. Dit omvat de opmaak van de aanvraag alsook de indiening en de opvolging ervan. Op die manier kan jij je focussen op de prioriteiten binnen jouw bedrijf. 

Verder bieden onze afdelingen Supply Chain en Strategiebegeleiding jou alle expertise en ondersteuning die nodig is om een antwoord te bieden aan de brandend actuele uitdagingen in jouw sector. Wanneer je ervoor opteert om zowel het subsidiedossier als het strategisch advies door de experts van Moore Belgium te laten behartigen, dan is er een discount aan de orde van 25%. Een eerste kennismaking is gratis en geheel vrijblijvend. Aarzel dus zeker niet om al uw vragen tijdens een dergelijk moment te stellen!  

Vind een antwoord op al uw vragen over deze Coronacrisis in onze speciale FAQ.

Laatste update: 30/04/2020

Neem contact op met één van onze adviseurs
Bart Wyns
Bart Wyns
Senior Manager Business Consulting