Overslaan en naar de inhoud gaan
#Lean #Change Management #Proces Optimalisatie #Consulting

Hansen Transmissions: lean als basis voor gesmeerde productieprocessen

donderdag 15/09/2016
 Rotating gears

Het beursgenoteerde Hansen Transmissions is een wereldspeler in het produceren van tandwielkasten voor windturbines en industriële toepassingen. Vanuit een “technologisch leiderschap” stelt Hansen wereldwijd meer dan 1.800 medewerkers tewerk. In de zoektocht naar het beheersen en verkorten van levertijden zette het bedrijf een tandem op met Moore Strategy & Operations.

Expertise Moore:

  • Lean manufacturing
  • Productie- en planningslogica
  • Sales & operations planning
  • Changemanagement

​​​​​​​Klantvraag

Hansen Transmissions heeft steeds in een “Engineered To Order” (ETO)-omgeving gewerkt voor haar klanten. Een manier van werken waar korte levertijden ondergeschikt waren aan het leveren van de beste technologische oplossing. Maar als wereldspeler voelde het bedrijf meer en meer de nood om voor bepaalde productgroepen ook snel de markt te bespelen. Een evolutie naar een “Configure To Order” (CTO)-model was onvermijdelijk. Een opdracht waarvoor men de hulp van Moore Strategy & Operations inschakelde.

Aanpak

Belangrijk in het opzetten van een CTO-model is de zoektocht naar welke componenten binnen de reactietijd kunnen gemaakt of aangekocht worden. Deze componenten blijven we “op order” sturen. De koppeling met een aantal lean manufacturing projecten zorgt bijkomend voor een verkorting van de interne doorlooptijden.

De groep “kritische” componenten die niet binnen de reactietijd kunnen gemaakt of aangekocht worden, ontkoppelen we en sturen we op forecast. Die bouwen we evenwel op vanuit de maandelijkse Sales & Operations Review cycli.

Resultaat

  • Professionalisering van de planningsafdeling
  • Ad-interim aansturing van het centrale planningsteam
  • Doorlooptijdverkorting van 20%
Neem contact op met een van onze adviseurs
Dirk Roelens
Dirk Roelens
Partner Business Consulting