Overslaan en naar de inhoud gaan
#Innovatie #Groei #Subsidies #Kmo

Groeien met behulp van de kmo-groeisubsidie

donderdag 26/09/2019
Groeisubsidie

Niemand staat graag stil, én ambitieuze ondernemers al zeker niet. Voortdurend dagen ze zichzelf en hun organisatie uit door middel van nieuwe of innovatieve objectieven. Vaak betreft het – zonder dat men hier in eerste instantie aan denkt – een subsidiabel groeitraject. Vlaanderen ondersteunt zo de Vlaamse kmo, onder duidelijk omschreven voorwaarden, via de kmo-groeisubsidie. In dit artikel leggen wij u uit wat de voorwaarden zijn om hiervoor in aanmerking te komen. 

U komt in aanmerking hiervoor wanneer het een innovatie, transformatie of internationalisering betreft waarbij u beroep zult doen op een strategische medewerker. Dat kan zowel een interne of externe versterking betekenen voor uw organisatie. Kleine en middelgrote Vlaamse ondernemingen kunnen in dat geval jaarlijks een subsidie ontvangen van maximaal €50 000, rekeninghoudend met een maximaal steunpercentage van 50%.

Bij een interne versterking, door aanwerving van een strategische werknemer, wordt de steun geplafonneerd op €25 000. Bij een externe versterking, via o.a. een kennisinstelling of consultancy, is dit ook maximum €25 000. Het steunpercentage blijft in elke situatie evenwel 50%. Hierdoor blijft de eigen inbreng in elk scenario beperkt tot 50%. Men kan, binnen de 12 maanden na datum vermeld op de beslissingsbrief inzake toekenning van de subsidie, kiezen voor een uitbreiding van de steun voor hetzelfde groeitraject. Zo kan men eerst opteren voor een interne versterking én nadien uitbreiden naar de externe versterking, voor hetzelfde groeitraject!

De aanvraag van deze subsidie vergt niet enkel de juiste vormvoorwaarden, maar ook inhoudelijk dienen er een aantal zaken, zoals de groeistappen, zeer nauwkeurig uitgewerkt te worden. Deze gefundeerde en gemotiveerde inhoud kunnen wij samen met én voor u opmaken, zodat de slaagkansen van het dossier maximaal zijn. Wij loodsen u door het hele subsidietraject!

Bent u aldus een innovatieve, ambitieuze ondernemer die een compagnon de route wenst tijdens het beoogde groeitraject? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Moore dromen waarmaken, daar gaan we immers voor.

Neem contact op met een van onze adviseurs
Bart Wyns
Bart Wyns
Senior Manager Business Consulting