Overslaan en naar de inhoud gaan
#Tax & Legal #Business & International Tax #Statuut #Belastingen #Onroerend Goed

Borgstelling niet langer nodig voor statuut beroepskoper

woensdag 21/04/2021
Young businessman working at home using lap top

Wij informeren u graag over een recent verschenen standpunt van de Vlaamse Belastingdienst aangaande het statuut van beroepskoper.

Indien u opteert voor het statuut van beroepskoper, kan u onder bepaalde voorwaarden genieten van een verlaagd tarief van registratiebelasting van 4% bij aankoop van onroerende goederen.

Een van die voorwaarden is dat de beroepskoper een zekerheid (bankgarantie) moet stellen. De Vlaamse Belastingdienst geeft nu te kennen dat het niet langer noodzakelijk is om in die zekerheid te voorzien. Deze regelgeving zou eind april definitief worden.

Om nieuwe beroepskopers in deze tussenperiode niet te verplichten alsnog een zekerheid te stellen, werd beslist dat het voor aktes verleden in 2021 niet langer nodig is om een zekerheid te stellen.

Bovendien kunnen wij u ook meedelen dat beroepskopers reeds spontaan aangeschreven worden door de Vlaamse Belastingdienst met de mededeling dat de borgstellingen die in het verleden verstrekt werden, zullen worden vrijgegeven. Een mooie versoepeling dus.

Neem contact op met één van onze experten

Dimitri Lemeire

Dimitri Lemaire

Director Tax & Legal Services

Contact
Lien De Vleeschouwer

Lien De Vleeschouwer

Contact