Overslaan en naar de inhoud gaan
april
25
dinsdag

Webinar | Succesvol overnemen in het buitenland: de kritische succesfactoren

dinsdag 25 april

Grensoverschrijdende overnames zijn terug van nooit weggeweest. Ondanks de onzekere tijden en onheilspellende berichten in de pers houdt de overnamemarkt goed stand, zowel lokaal als internationaal. Dat toont een recente studie van Vlerick Business School, in opdracht van Moore Global Corporate Finance aan.

De voordelen van een buitenlandse overname wegen nog steeds zwaar genoeg om de stap te wagen, zelfs in economisch volatiele tijden. Naast belangrijke opportuniteiten brengt het grensoverschrijdend aspect echter ook een grote complexiteit met zich mee, wat zich laat voelen in alle stappen van het overnameproces. Zo moeten de voorbereidende fase en definitie van de expansiestrategie nog grondiger bekeken worden dan anders.

Ook de identificatie van het overnamedoelwit en het due diligence onderzoek vereisen een specifieke expertise, die anders is bij een buitenlandse dan bij een lokale overname. Daarnaast krijgt de integratie van de doelwitvennootschap een belangrijke bijkomende dimensie bij grensoverschrijdende transacties.

Tijdens dit inzichtvolle webinar lichten Philippe Craninx en Michaël Schellekens, Moore Experten, u de recentste trends in buitenlandse overnames toe. Ze staat stil bij de evolutie van de overnamemarkt, de toenemende invloed van ESG op transacties en de invloed van volatiele (rente)markten. Vervolgens nemen ze de bijzondere opportuniteiten en uitdagingen van een buitenlandse overname onder de loep. Tot slot geven ze u concrete tips om van uw grensoverschrijdende overname een succes te maken.

Opname (her)bekijken?

Vul hieronder uw gegevens in en bekijk de opname rechtstreeks op ons Moore YouTube kanaal.