Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland #Mergers & Acquisitions #Accountancy

Moore Belgium richt pijlen op overheidssector met integratie Q&A

dinsdag 10/01/2023
Moore Belgium samenwerking Q&A

Moore Public wordt nieuwe groeipool in de expansiestrategie van Moore Belgium.

PERSBERICHT – Brussel, 10 januari 2023

De overheidssector in ons land vernieuwt versneld haar instellingen op alle niveaus. Als vertrouwde partner voor accountancy en advies aan lokale overheden staat Q&A op de eerste rij om deze evolutie professioneel te ondersteunen. Vandaag maken Moore Belgium en Q&A bekend dat ze de handen in elkaar slaan en hiermee een versnelling hoger schakelen in hun dienstverlening aan onze lokale besturen. Met deze integratie start Moore Belgium, het grootste Belgische onafhankelijke accounting & consulting kantoor, voor het eerst sinds haar ontstaan met het ontwikkelen van activiteiten in de publieke sector onder de naam Moore Public.

Q&A is marktleider op vlak van boekhoudkundige en financiële dienstverlening aan Vlaamse lokale besturen, zoals steden en gemeenten, OCMW’s, politiezones, hulpverleningszones, autonome gemeentebedrijven en welzijnsverenigingen. In ruim 2 op 3 Vlaamse besturen is Q&A de bevoorrechte consultant in deze materie.

Beide bedrijven kwamen overeen dat Q&A in de loop van 2023 als Moore Public volledig geïntegreerd wordt in Moore Belgium. Met de komst van Q&A in de portefeuille van Moore Belgium vervoegt een team van gespecialiseerde consultants met jarenlange ervaring in de overheidssector het kantoor. Dit is een belangrijke toegevoegde waarde voor Moore Belgium dat hierdoor een aanzienlijke voorsprong neemt in haar ambitie om als toonaangevende accountancy en advieskantoor haar klantenportefeuille uit te breiden naar de publieke sector.

Groeiende complexiteit versterkt professionalisering

De integratie van Q&A in Moore Belgium speelt ook proactief in op de groeiende behoefte van overheden voor advies op het vlak van de steeds complexere financiële en fiscale regelgeving, de professionalisering van administratieve processen, digitalisering van de diensten en instanties en het inzetten van big datamanagement. Moore Public beantwoordt in wisselwerking met de andere teams van Moore Belgium deze vraag naar gespecialiseerde 360° adviesverlening en versterkt zo de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening in de publieke sector.

Dankzij deze integratie krijgt Moore Belgium toegang tot een sector in volle beweging. Door het bundelen van onze krachten versterken we onze capaciteit en knowhow en verbreden en verdiepen we onze diensten voor zowel onze klanten als die van Q&A. Dit komt onze dienstverlening als partner of compagnon de route van onze klanten ten goede,” aldus Peter Verschelden, voorzitter Moore Belgium.

Overheden hebben door de bijzondere aard van hun structuur en activiteiten behoefte aan een zeer specifieke stijl van consultancy die Q&A volledig eigen is. In combinatie met de brede ervaring van Moore Belgium in alle aspecten van beleidsvoering is de samensmelting van onze bedrijven een belangrijke hefboom voor nieuwe groei,” aldus Q&A.

Voor Moore Belgium