Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland #Mergers & Acquisitions

MINT Europe en Qristalfin komen mee onder de vleugels van Moore Belgium

woensdag 07/07/2021
Overname Mint & Qristalfin

Midden 2020 stapte Moore Belgium in een partnership met Waterland om zo een leidende rol te spelen bij de consolidatie van de Belgische accounting, tax, audit- en consulting mid-market. Na eerdere sterke fusies op het einde van 2020 en begin 2021 versterkt Moore Belgium zich nu verder met de aansluiting van MINT Europe en Qristalfin.

PERSBERICHT – 7 juli 2021

Moore Belgium is al jarenlang een betrouwbare speler in het marktsegment van kleine, middelgrote en mid-market bedrijven door zijn brede dienstverlening op het vlak van Accountancy, Audit, Corporate Finance, Business Analytics, Business Consulting, Interim Management en Tax & Legal Services. Deze onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener (met een verwachte omzet van 85 miljoen euro in 2021 en een team van ruim 700 medewerkers) stapte in augustus 2020 in een solide partnership met Waterland, waardoor zich nieuwe kansen aandienden voor versnelde groei, fusies en overnames met als doel het verkrijgen van een leidende positie op de Belgische accounting- en consulting markt in haar marktsegment.

Het is vanuit deze strategische toekomstvisie dat Moore Belgium twee nieuwe partners vond bij MINT Europe en Qristalfin. Beide ondernemingen denken en handelen vanuit eenzelfde ‘de klant staat centraal’-visie. Zo delen ze hun kennis en helpen ze ondernemingen, steeds in overleg met de klant, groeien. Deze overtuiging sluit perfect aan bij de waarden van Moore Belgium: ondernemen, delen en innoveren.

MINT Europe ondersteunt ondernemingen door hen door lokale en Europese subsidieprogramma’s te navigeren, subsidiemogelijkheden te identificeren, strategische innovatieprojecten te structureren en overtuigende subsidievoorstellen te coördineren en te schrijven. Ze zijn de ideale compagnon de route van menige onderneming die de kaart trekt van groei. Ze zijn actief in diverse domeinen, maar leggen een duidelijke toekomstgerichte focus op subsidieadvies voor innovatievraagstukken. MINT Europe is momenteel gehuisvest in Antwerpen, Sint-Martens-Latem en Kortrijk en realiseerde in 2020 een omzet van 3,3 mio euro met een team van 21 gepassioneerde medewerkers. Met deze fusie versterkt Moore Belgium haar dienstverlening op het vlak van subsidieadvies, waarbij het bestaande team van subsidie-experten zal worden geïntegreerd in het team van MINT Europe. Daarnaast krijgt Moore Belgium er een nieuwe locatie en nieuw kantoor bij in West-Vlaanderen (Kortrijk).

Qristalfin spreekt de taal van de ondernemer en helpt hem om het verhaal achter de cijfers te begrijpen. Samen met de ondernemer bouwen ze vanuit hun financiële kennis aan zijn/haar business plan. Zo zorgen ze ervoor dat  boekhouding en financiële analyse geen kost of last is, maar een absolute toegevoegde waarde biedt voor het verdere groeipad van ondernemingen. Zeker voor start-up en scale-up bedrijven biedt het aanleveren van de juiste financiële expertise een meerwaarde voor verdere strategische groei. Qristalfin versterkt hiermee perfect de huidige dienstverlening van Moore Belgium als ervaren business partner met kennis van zaken voor ondernemingen die nood hebben aan financiële inzichten.

Met de integratie van MINT Europe en Qristalfin in Moore Belgium zetten alle betrokken partijen een mooie en duurzame stap naar verdere groei voor hun eengemaakte onderneming, hun klanten en hun medewerkers. En zo maken ze samen een verschil voor hun klanten; zowel voor het grote werk als voor de kleine zaken.

Peter Verschelden, Chairman, Moore Belgium: “Opnieuw mag ik trots zijn. Trots dat we met MINT Europe en Qristalfin opnieuw twee sterke ervaren partijen aan boord krijgen die volledig onze waarden ‘ondernemen, delen en innoveren’ mee onderschrijven. Vanuit de passie waarmee zij dagelijks hun klanten ondersteunen op hun weg naar groei vormen zij voor hun klanten, én vanaf heden ook voor Moore Belgium, de ideale compagnon de route!”

Sonja Vancrayenest, CEO, MINT Europe: Als referentiekantoor voor subsidieadvies in België, betekent de integratie met Moore Belgium een belangrijke stap in het groeitraject van MINT Europe. Deze nieuwe mijlpaal in het MINT-verhaal is een mooie kans voor onze organisatie, onze medewerkers en onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat we met de ondersteuning van deze sterke groep onze ambities binnen Europa sneller kunnen realiseren. De verbondenheid met de bedrijfsvisie, strategie en waarden van Moore Belgium was voor ons de bevestiging dat we onze klanten verder een persoonlijke, kwaliteitsvolle dienstverlening kunnen aanbieden en hen nog breder kunnen ondersteunen in hun groei. Met een gedeelde passie voor ondernemerschap kijken we alvast enthousiast en gedreven uit naar de toekomst.”

Kelly Aylward, Co-founder, Managing Partner MINT Europe: “MINT is de voorbije 12 jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler in de nichemarkt van subsidies in België met een toenemende deelname aan Europese subsidieprogramma's waar internationale organisaties in betrokken zijn. De integratie met Moore Belgium, dat lid is van Moore Global, zal MINT in staat stellen om haar Europese strategie te versnellen. Het MINT-team is synoniem geworden aan het leveren van hoge kwaliteit met een klantgerichte en professionele benadering. MINT deelt met Moore Belgium de passie voor innovatie, waarbij het team en de klanten centraal staan. Daarom zijn we ervan overtuigd dat dit een complementaire en succesvolle integratie wordt. Met de extra boost van Moore Belgium willen we nog meer toegevoegde waarde creëren voor onze ambitieuze klanten en zo verder bijdragen aan de Vlaamse en Europese economie.”

Nathalie De Ceulaer, Zaakvoerder, Qristalfin : “De geïntegreerde financiële dienstverlening die we met Qristalfin aanbieden aan groeibedrijven was onmiddellijk een succes in de markt. We botsten als kleine entiteit ook op limieten. Door nu de krachten te bundelen met Moore Belgium, moeten we onze klanten niet langer lossen als ze doorgroeien en internationaliseren, en kunnen we hen nog beter en breder bijstaan in hun groeiverhaal als een betrouwbare en pragmatische ‘compagnon de route’.”

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener in België met key centra in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf realiseerde in 2020 een omzet van €60 miljoen met een 500-tal medewerkers.

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kleine, middelgrote en mid-market ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grootste accountancy- en consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Meer informatie over Moore Belgium kan u terugvinden op www.moore.be.

Over MINT Europe

Als experts in subsidies gecombineerd met kennis van de industrie ondersteunt MINT Europe organisaties bij het verwerven van subsidies om zo innovatieve projecten met hoog risico te realiseren en toegevoegde waarde te creëren voor hen en de regio. Met hun multidisciplinaire team van funding experten met een stevige achtergrond in wetenschap, technologie, business en financiën, helpt MINT Europe organisaties door de lokale en Europese subsidieprogramma’s te navigeren en subsidie opportuniteiten te identificeren voor hun strategische en innovatieve projecten. Vervolgens ondersteunt MINT bij het inhoudelijk structureren en verrijken van de projectinhoud en -aanpak, het coördineren en schrijven van de subsidieaanvraag met de verschillende stakeholders en het managen van het goedgekeurde subsidieproject.

Meer informatie over MINT Europe kan u terugvinden op www.MINTeurope.com.

Over Qristalfin

Qristalfin biedt "Finance as a Service"-diensten aan aan groeibedrijven: strategisch en funding advies, rapportering en controlling, financiële plannen en budgetten, en boekhouding. Zo beschikken ondernemers over een volwaardige financiële afdeling en expertise, ook al zijn ze nog erg klein en hebben ze nog maar weinig (of geen) omzet. Qristalfin werd in 2018 opgericht door Nathalie De Ceulaer, die voordien CFO en financieel adviseur was bij een breed gamma van bedrijven, van fintech scale-ups tot familiale KMO’s, en ook bij het investeringsfonds Fortino Capital.

Meer informatie over Qristalfin kan u terugvinden op www.qristalfin.be.