Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland #Mergers & Acquisitions

Accountancykantoren Flamand en MAS sluiten zich aan bij Moore Belgium

woensdag 06/01/2021
Handshake

In augustus vorig jaar stapte Moore Belgium in een partnership met Waterland om zo een leidende rol te spelen bij de consolidatie van de Belgische accounting, tax, audit- en consulting mid-market. Na de aankondiging van een eerste fusie met PKF-VMB midden december, bundelt Moore Belgium nu de krachten met de teams van accountancykantoren Flamand en MAS.

PERSBERICHT – 6 januari 2021

De onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener Moore Belgium (met een omzet van 75 miljoen euro en een team van +/- 625 medewerkers) stapte in augustus 2020 in een solide partnership met Waterland met de ambitie om een leidende rol te spelen bij de consolidatie van de Belgische accounting en consulting mid-market. 

Moore Belgium is al jarenlang een betrouwbare speler in het marktsegment van kleine en middelgrote bedrijven door zijn brede dienstverlening op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Daarnaast kenmerkt Moore Belgium zich door zijn ondernemersspirit, zijn persoonlijke klantgerichtheid en een sterk geloof in groei, vooruitgang en digitalisering. 

Rond deze visie en missie vond Moore Belgium in Flamand een perfecte nieuwe partner. Flamand (met een omzet van 3,5 miljoen euro en een team van een 25 medewerkers) adviseert haar klanten vanuit de thuisbasis in Knokke-Heist. Vanuit hun jarenlange expertise en de succesvolle combinatie van de vier diensten (accountancy, tax, legal & corporate finance) die zij aanbieden, gaat het team onder leiding van Guy Flamand en zijn drie vennoten als bedrijfsadviseur voor een integrale, proactieve en persoonlijke ondersteuning van zowel starters als gevestigde ondernemers. Een mooie link naar de activiteiten en manier van werken van Moore Belgium en bovendien een strategisch belangrijke geografische uitbreiding naar West-Vlaanderen toe.

Eenzelfde strategische visie vond Moore Belgium terug in hun gesprekken met de familie Vervliet van MAS, Management & Administration Services uit Kontich. MAS (met een omzet van 0,5 miljoen in 2020 en 5 medewerkers) werd in 2013 opgericht door Benny Vervliet om ondernemers te helpen door het verstrekken van proactief advies op basis van de boekhoudkundige cijfers. Onder de bezielende leiding van zoon Tim Vervliet werd al snel bewust gekozen om de weg van de digitalisering in te slaan. Via moderne technologieën, gecombineerd met jarenlange ervaring, levert het team snel en correct de nodige informatie en het bijhorende advies aan hun klanten. Zo zijn ook zij, net als Moore Belgium en Flamand, de ideale compagnon de route van hun klanten; zowel voor het grote werk als voor de kleine zaken die voor de klanten het verschil maken.

Peter Verschelden, Chairman, Moore Belgium: “Ik ben zeer verheugd dat we deze twee nieuwe samenwerkingen kunnen aankondigen. Het blijft voor Moore Belgium zeer belangrijk om de juiste mensen aan boord te halen die op eenzelfde manier naar de snel veranderende markt kijken. Die gedeelde visie is voor ons veel belangrijker dan de grootte van het bedrijf of het aantal medewerkers. De nieuwe collega’s van MAS, met de familie Vervliet op kop, hebben via hun verregaande digitale en sterke klantgerichte aanpak meer dan bewezen dat zij perfect passen in onze organisatie. Ook bij Flamand vinden we deze pure ondernemerszin terug. Het enthousiaste en ervaren team van Flamand staat voor dezelfde kwalitatieve, persoonlijke en dynamische aanpak. Samen kijken we de accounting- en consulting markt hoopvol tegemoet.”  

Guy Flamand, Managing Partner, Flamand: “Wij kijken met veel enthousiasme uit naar de samenwerking met Moore Belgium. Door hun brede dienstverlening zullen wij onze ondernemers, vrije beroepers en bestuurders een nog betere en ruimere service kunnen aanbieden en de kwaliteit van onze dienstverlening verder kunnen opschalen.  We voegen hiermee nog meer daadkracht bij onze doelstelling ‘Your business, our focus’. We geloven erin dat deze samenwerking klanten én medewerkers ten goede komt en mooie opportuniteiten biedt voor de toekomst ”

Tim Vervliet, Bestuurder, MAS: “Voor ons was de strategische fit en complementariteit met Moore Belgium al zeer snel duidelijk. Door MAS te integreren in een groter geheel wordt het voor ons mogelijk om naast onze huidige dienstverlening ook een waaier van additionele services te kunnen aanbieden aan onze bestaande klanten. De persoonlijke en digitale aanpak blijft een vast gegeven, maar wordt in de toekomst ingebed in een gevestigde organisatie die ook op andere domeinen een meerwaarde zal genereren. Dit partnership stelt MAS in staat om, samen met Moore Belgium, de nieuwe uitdagingen in een snel veranderende markt het hoofd te bieden.”

Voor Moore Belgium :

  • Peter Verschelden, Voorzitter Raad van Bestuur

Mail : peter.verschelden@moore.be of GSM: 0032 495 53 61 04

  • Hans Cools, CEO

Mail : hans.cools@moore.be of GSM: 0032 475 83 33 82

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener in België met key centra in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf realiseert een omzet van €75 miljoen met een 625-tal medewerkers.
Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kleine en middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grootste accountancy- en consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Meer informatie over Moore Belgium kan u terugvinden op www.moore.be.

Over Flamand

Flamand & partners is als business advisor gevestigd in Knokke-Heist en beschikt over meer dan 30 jaar ervaring in de sector. Door de geïntegreerde dienstverlening op vlak van Accountancy, Tax, Legal en Corporate Finance staan wij onze ondernemers niet enkel bij in de levensloop van hun onderneming maar ook in de opbouw, het behoud en de overdracht van hun familiaal vermogen. Met ons sterk en gedreven team van 25 collega’s begeleiden wij dagelijks tal van ondernemers en vrije beroepen om hun bedrijfsvoering op financieel, fiscaal en accounting vlak in goede banen te leiden. Dit alles doet Flamand & Partners op een moderne en digitale wijze vanuit een proactieve houding, met een heldere communicatie en een sterk persoonlijk contact. 

Over MAS

MAS werd opgericht in 2013 door Benny Vervliet. 
MAS – Management & Administration Services – heeft zijn kantoor aan de Prins Boudewijnlaan te Kontich. Samen met zoon Tim Vervliet werd MAS uitgebouwd tot een accountancykantoor met een mooie klantenportefeuille op het vlak van opvolging van de boekhouding, fiscale optimalisatie, strategisch advies, de opmaak van business plannen en de juiste financiële rapportering. In 2020 realiseerde MAS een omzet van een half miljoen euro met een team van vijf medewerkers.