Overslaan en naar de inhoud gaan
maart
30
dinsdag

Webinar: Wegwijs in Vastgoedfiscaliteit: 4 recente ontwikkelingen

dinsdag 30 maart

Vastgoedinvesteringen zijn in. Dit blijkt anno 2021 nog steeds het geval, ondanks de crisis die we doorstaan en de afschaffing van de woonbonus.

Tegelijkertijd is het (fiscale) vastgoedlandschap aan continue verandering onderhevig. Reden genoeg dus om een jaarlijkse update te geven rond deze materie.

In onze update van dit jaar zullen we in het bijzonder ingaan op de volgende onderwerpen:

  • De hervorming van het goederenrecht werd reeds meer dan een jaar geleden goedgekeurd (wet van 4 februari 2020). De implementatie ervan werd evenwel vooruit geschoven tot september 2021. De belangrijkste elementen hiervan, met focus op de fiscale weerslag bijvoorbeeld inzake vruchtgebruik- en opstalconstructies, zullen kort worden toegelicht.
  • Teneinde ook de bouwsector in (post-)Corona-tijden een extra duwtje in de rug te geven, werd een nieuwe opportuniteit gecreëerd om van een 6% btw tarief te kunnen genieten. Dit zal tijdelijk gelden in geval van volledige afbraak en wederopbouw. We zullen deze regeling, inclusief enkele aandachtspunten, toelichten.
  • Wat nu met buitenlands vastgoed? België gaf begin dit jaar eindelijk gehoor aan de veroordelingen door het Europese Hof van Justitie door het toekennen van een kadastraal inkomen aan buitenlandse onroerende goederen. In de meeste gevallen zal de nieuwe regeling tot een belastingvoordeel leiden. Maar er geldt een bijzondere aangifteverplichting, op straffe van zware boetes.
  • Privé vastgoed in de vennootschap. De rechtspraak staat ook op dit vlak niet stil. Uit zowel positieve als negatieve uitspraken die de revue passeerden, pogen we conclusies te trekken. We zullen zien hoe het niet moet, maar vooral ook advies geven hoe het o.i. wel kan. 
Praktisch
Agenda
  • 12u00 Start webinar
  • 13u00 Einde webinar
Kostprijs
  • Gratis