Overslaan en naar de inhoud gaan

Supply Network Design and Logistics Optimization

Supply netwerk ontwerp en logistieke optimalisatie

Een Optimaal Supply & Distributie Netwerk doet uw Materiaal beter stromen

Met een geoptimaliseerd Supply- en Distributie Netwerk kunt u uw klanten beter bedienen – tegen lagere logistieke kosten! Wij hebben de expertise om u te ondersteunen bij de analyse, het ontwerp en de implementatie van uw Logistiek Netwerk. Wij optimaliseren de totale configuratie van uw netwerk met beproefde technieken en ondersteunen u bij het verbeteren van de goederenstroom in uw belangrijkste magazijnen en productielocaties.

Waarom een beroep doen op Moore?

U kunt op Moore rekenen voor best practices op het gebied van logistiek en het ontwerp van Supply Chains. Profiteer van de jarenlange ervaring van onze mensen in dit specifieke domein en van onze samenwerking met APICS en SCOR (Supply Chain Operating Reference).

Hoe zal dit uw logistiek verbeteren?

Door diepgaande analyse en aan de hand van specieke optimalisatie-tools, werken we samen met u een aantal netwerkvoorstellen uit. Hierbij wordt telkens rekening wordt gehouden met uw productiefaciliteiten en magazijnen, inclusief de locatie, grootte en capaciteit ervan. Maar ook andere factoren die bepalend zijn voor het succes van uw bedrijf worden zorgvuldig mee opgenomen, zoals de value proposition naar uw verschillende klantensegenten. Wij nemen ook de specifieke interacties met uw belangrijkste leveranciers en logistieke dienstverleners, mee op in onze modellen.

  • Verbetert de algemene logistieke prestaties door het definiëren van de fysieke stromen tussen de verschillende schakels in de supply chain en de distributiestromen.
  • Legt de focus op klantenservice door middel van een verbeterde fysieke-opslagstrategie, die ervoor zorgt dat artikelen op de juiste plaats worden opgeslagen. Zo kunnen overeengekomen leveringstermijnen beter worden gerespecteerd.
  • Resulteert in een veerkrachtigere supply chain, aangezien we bedrijfsrisico's en risk management strategieën opnemen als een integraal onderdeel van de netwerk configuratie. Zo kunt u uw bedrijf structureel en proactief beschermen tegen calamiteiten zoals extreem weer, natuurrampen of andere onvoorziene gebeurtenissen.
  • Focus op uw kernactiviteiten: wij ondersteunen u door aanbevelingen te maken voor eventuele outsourcing van bepaalde specifieke activiteiten aan distributiepartners en contract-fabrikanten.
  • Maakt uw logistieke activiteiten kosteneffectief door het verbeteren van fysieke stromen en de werkvloerindeling van uw productie- en magazijnactiviteiten.
  • Realiseert een duurzame, groenere logistiek door beoordeling van de impact op transport en goederenbewegingen. De uitgespaarde kosten en milieu-belastingen.

Wenst u meer informatie? Laat het ons weten. We beantwoorden graag al uw vragen!

Neem contact op met één van onze adviseurs

Joël Wijns

Joël Wijns

supply chain; sector life science

Moore Supply Chain Academy