Overslaan en naar de inhoud gaan

Supply Chain Process Excellence

Supply Chain proces uitmuntendheid

Wat is de kracht van Proces-gedreven Supply Chain Management?

Procesgestuurde Supply Chains presteren consequent beter en zijn betrouwbaarder. In de hyper-geconnecteerde wereld van vandaag, moeten Supply Chain Managers ook Proces Managers zijn. Als u de planning, inkoop, productie en logistiek aanstuurt met welomschreven bedrijfsprocessen, kunt u de uitdagingen van vandaag het hoofd bieden. Proces-gedreven zijn, is structureel beter worden op verschillende domeinen:

  • Hogere operationele efficiëntie: Minder fouten, betere doorstroming, kortere doorlooptijden. Uw teams verliezen minder tijd aan het rechtzetten van fouten, wat resulteert in een betere service aan de klant.
  • Veerkracht en flexibiliteit: Als uw werkmethodes duidelijk en goed gedocumenteerd zijn en als ze nauwkeurig worden gevolgd, bent u beter gewapend tegen veranderingen in de wereld om U heen. Met een solide proces mindset, zullen uw Supply Chain & Operations activiteiten zich sneller aanpassen. U blijft concurrenten een stap voor.
  • Betere financiële resultaten: Gestroomlijnde operaties resulteren in een betere klantenservice tegen lagere kosten. Neem de controle over uw processen, zodat u uw Supply Chain als een concurrentiële troef kunt inzetten.

Waarom beroep doen op Moore?

Moore ondersteunt u om procesgericht te worden. Onze jarenlange samenwerking met APICS en de Supply Chain Council (SCOR: Supply Chain Operations Reference) kan u alleen maar ten goede komen. Ons team telt een heel aantal Lean Black Belts, deskundige procesverbeteraars. Wij zijn de ideale partner om uw Supply Chain processen in kaart te brengen en u te helpen een proces-gestuurde organisatie te worden.

Zo kunnen we u helpen:

  • Best practices en proces benchmarking: Wij nemen uw huidige processen grondig onder de loep en beoordelen ze aan de hand van internationale benchmarks zoals APICS en SCOR. Hierbij identificeren we niet alleen de sterke punten maar ook de verbeterpunten.
  • Holistisch ontwerp: Wij stroomlijnen uw processen, brengen duidelijk in kaart waar de 'vraag' eindigt en het 'aanbod' begint en realiseren zo de best mogelijke end-to-end waarde.
  • Documentatie en opleiding: Wij ontwikkelen het overkoepelend proces kader (framework), maar ook de gedetailleerde stroomdiagrammen en werkinstructies, alles in overeenstemming met relevante normen (bijv. BPMN, APICS en SCOR) én op maat van uw organisatie. Wij documenteren uw Supply Chainprocessen, ontwikkelen opleidingsmateriaal en leiden uw Supply Chain medewerkers op.
  • Stakeholder management: Wij zorgen ervoor dat uw procesgestuurde organisatie niet enkel de behoeften van uw interne teams ondersteunt, maar ook die van uw externe zakenpartner: belangrijke leveranciers, logistieke dienstverleners en uw klanten.

Wij staan klaar als uw partner om uw planningsprocessen te stroomlijnen met de juiste technologie voor uw organisatie. Waar wacht u nog op?

Neem contact op met één van onze adviseurs

Joël Wijns

Joël Wijns

supply chain; sector life science

Moore Supply Chain Academy