Overslaan en naar de inhoud gaan

Supply Chain Planning Systemen

supply chain planning systemen

Haal alles uit de kast met een Planning Systeem. Uw bedrijf verdient het.

ERP systemen zijn geknipt voor “base business”: het beheren van bestellingen, verkopen en de boekhouding. Maar echte planningsfuncties waarmee je efficiënt forecasts, voorraden en productie-schema’s op mekaar afstemt? Da’s een ander verhaal. Heel wat bedrijven vangen dat gemis op door de planning te voeren met losse spreadsheets. Soms zijn het pareltjes, voorzien van de nodige toeters en bellen, maar helaas moeten die spreadsheets manueel worden onderhouden. Iedere dag moeten de planners zich door een aantal data-manipulaties worstelen, vooraleer ze met het eigenlijke planningswerk kunnen beginnen. Dit leidt tot tijdverlies, fouten en frustraties, maar ook tot heel wat misverstanden tussen afdelingen en mensen, omdat er verschillende versies circuleren. Er is, met andere woorden, niet 1 gedeeld plan.

Met een Planning Systeem naar  1 gedeeld Plan voor Supply & Demand.

Een Planning Systeem ondersteunt uw planners bij het op mekaar afstemmen van vraag en aanbod, doorheen het hele bedrijf. We sommen enkele voordelen op:

 • Meer wendbaarheid: Door de geïntegreerde planningsfuncties, en data-integratie, moeten planners veel minder tijd stoppen in het verzamelen en updaten van data in spreadsheets. Snelle reactie op veranderingen. Meer tijd voor de essentie.
 • Stabielere productie: Een goed opgezet Planning Systeem geeft in 1 oogopslag een precies beeld van vraag, aanbod en doorlooptijden. Dit reduceert overdreven reacties en last-minute aanpassingen aan het productie-schema waardoor uw operaties veel stabieler verlopen.
 • Juiste voorraadniveau, minder verliezen: Met de ingebouwde solvers en algoritmes zorg je voor een geautomatiseerde monitoring van je voorraad. Het systeem helpt je om tijdig de juiste aankoop- en productieorders in te leggen, waardoor je steeds het optimale voorraadniveau handhaaft.
 • Boost voor klanten-tevredenheid: Dankzij goede forecasting en een ingebouwde “Available-To-Promise” kom je je beloftes aan klanten na !
 • Betere interne communicatie: Een planningssysteem, met 1 centrale database, bezorgt uw bedrijf 1 gedeeld plan. Een enorm voordeel, want zo hebben Demand Planners, productie planners en mensen van de bevoorrading zicht op dezelfde situatie. End-to-end zicht hebt op de zaken houden, stelt u in staat om gealigneerde beslissingen te nemen over aankoop, verkoop, productie en logistiek.
 • Duidelijke financiële return: Een Planning Systeem is een hoeksteen voor uw business en een drijfveer voor het behalen van de vooropgestelde doelen. Met Advanced Solvers & Simulations pakt u de meest complexe business situaties snel en doeltreffend aan.

Met een Supply Chain planningsysteem geniet uw team van sterke technologie waar mogelijk, met voldoende menselijke controle waar nodig.

Waarom u laten bijstaan door Moore?

Voor de selectie en implementatie van een planningssysteem, doet u best beroep op ervaren mensen. Hierdoor bent u zeker dat het planningssysteem uw Supply Chain écht ondersteunt en verbetert. Moore heeft die expertise en ervaring om u te begeleiden doorheen het hele proces.

U mag rekenen op ons voor het volgende:

 • We definiëren de business requirements samen met u
 • Fit-Gap Analyse van de verschillende systemen op de markt en selectie van de beste optie voor uw bedrijf
 • Ondersteuning bij de implementatie en het project management
 • We documenteren de opzet van het systeem én uw bedrijfsprocessen
 • Wij trainen uw personeel en voorzien een integrale change management aanpak
 • Data Management en operationele steun bij ingebruikname van het nieuwe systeem, ook na go-live, zodat deze verandering vlot verloopt

Wij staan klaar als uw partner om uw planningsprocessen te stroomlijnen met de juiste technologie voor uw organisatie. Waar wacht u nog op?

Neem contact op met één van onze adviseurs

Joël Wijns

Joël Wijns

supply chain; sector life science

Moore Supply Chain Academy