Overslaan en naar de inhoud gaan
september
12
maandag

Webinar | Handleiding voor ESG deel 1: de verplichtingen

maandag 12 september

Ondernemingen zijn steeds meer overtuigd van het nut en het opvolgen van hun ESG-prestaties. 

Onlangs publiceerde de Europese Commissie het voorstel voor een nieuwe richtlijn: Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze richtlijn is een onderdeel van het duurzame financieringspakket van de Europese Commissie en moet bijdragen aan de doelstellingen van de European Green Deal van 2019.

Met de CSRD wil de Europese Commissie standaarden vastleggen waarmee de inhoud van de gerapporteerde duurzaamheidsinformatie bepaald wordt binnen alle lidstaten. Dit maakt de duurzaamheidsverslaggeving niet alleen betrouwbaarder en toegankelijker, de standaard zorgt er ook voor dat de informatie eenvoudig vergelijkbaar is tussen ondernemingen. Het is dus van groot belang om de duurzaamheidsrisico’s en effecten van uw onderneming op mens en milieu correct in kaart te brengen. Moore staat u hier graag in bij.

Tijdens deze Businessclass bespreken Koen van Eupen en Kevin Gevels, Moore experten, alles wat u moet weten over ESG en CSRD zodat u geïnformeerd aan de slag kunt gaan. Ze lichten toe wanneer u een duurzaamheidsrapportage moet opmaken, welke ESG-informatie u moet opnemen en welke impact het heeft op uw onderneming.

Praktisch
Agenda
  • 16u00 Start webinar
  • 17u00 Einde webinar
Kostprijs
  • Gratis