Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland

Moore Belgium stapt in een partnership met Waterland

vrijdag 21/08/2020
Fietsers

Moore Belgium vergroot zijn slagkracht door het aangaan van een partnership met investeringsmaatschappij Waterland en heeft de ambitie om marktleider te worden in de accounting en consulting markt voor middelgrote ondernemingen.

PERSBERICHT – Brussel, vrijdag 21 augustus

Na meer dan 5 decennia van gestage groei biedt deze samenwerking Moore Belgium alle kansen voor een versnelde groei, nieuwe overnames en een sterkere positie op de Belgische accounting- en consulting markt.

De onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener Moore Belgium (met een verwachte omzet van 60 miljoen euro in 2020 en een team van 475 medewerkers) kondigde vorig jaar bij zijn naamswijziging aan dat deze rebranding het startschot zou worden van een nieuwe groeifase voor het bedrijf. Met de overnames van LAVA, Pure Solutions en The Optimal voegde Moore onmiddellijk de daad bij het woord.

Moore Belgium is al jarenlang een betrouwbare speler in het marktsegment van kleine en middelgrote bedrijven door zijn brede dienstverlening op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Daarnaast kenmerkt Moore Belgium zich door zijn ondernemersspirit, zijn persoonlijke klantgerichtheid en een sterk geloof in groei en vooruitgang, wat zich ook vertaalt in de visie, missie en het groeitraject van het bedrijf.

Het voorbije decennium maakte Moore al een gestage groei door; anno 2020 wil Moore Belgium nóg een stap verder gaan. Geholpen door de verhoogde slagkracht samen met de investeringsmaatschappij Waterland, wil het bedrijf nu volop een leidende rol spelen bij het versneld consolideren van de Belgische accounting- en consulting mid-market. Mede door het netwerk, de buy & build ervaring en de kapitaalinbreng van Waterland kan Moore Belgium de opportuniteiten op de accounting- en consulting markt beter onderzoeken en benutten. Bovendien genereert dit partnership grotere investeringsmogelijkheden onder andere in digitalisatie, wat voordelen meebrengt voor de huidige en toekomstige klanten én voor de medewerkers.

Peter Verschelden, Voorzitter van Moore Belgium, benadrukt de sterkte van deze nieuwe samenwerking: “Moore Belgium is altijd een buitenbeentje op de markt geweest; we zijn ondertussen al wat verder weg van het familiebedrijf dat mijn vader opgericht heeft, maar wat zeker niet weg is, is ons ondernemersbloed en de zin om zaken in beweging te zetten. In Waterland vonden we een stevige en betrouwbare partner die mee toekomst- en groeigericht denkt.”

Hans Cools, CEO van Moore Belgium, sluit zich hierbij aan: “Dit is een belangrijke stap in de geschiedenis van Moore Belgium, een nieuwe mijlpaal en een mooie kans voor onze partnergroep, onze medewerkers en onze klanten. We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat we voor onze klanten de beste accounting- en consulting dienstverlener in België wilden zijn en ik ben blij dat Waterland mee wil bouwen aan dit groeiverhaal. Hierdoor kunnen we in de toekomst meer dan ooit onze rol als vertrouwensadviseur van onze klanten invullen en versterken.”

Frank Vlayen, Group Managing Partner van Waterland Private Equity Investments, vult aan: Moore heeft een sterke reputatie gestoeld op een brede dienstverlening, hoge kwaliteit, sterke interne structuur en breed gedragen cultuur, we zijn daarom verheugd om Moore Belgium te kunnen ondersteunen in hun ambitie om hun leidende positie te versterken en de toekomst van de sector mee vorm te geven. Het partnership met Moore Belgium past dan ook perfect in onze strategie om toonaangevende ondernemingen te begeleiden in hun groei.

Zodra er een akkoord is van de Belgische Mededingingsautoriteit is het de intentie de aandelen van Moore Belgium BV over te dragen aan Moore Belgium Group BV, met een Raad van Bestuur waarin zowel Waterland als de huidige partners van Moore Belgium vertegenwoordigd zijn en met Peter Verschelden als Voorzitter. De dagelijkse leiding van het bedrijf blijft volledig in handen van het huidige directiecomité van Moore Belgium.  Waterland zal geen inzicht hebben in specifieke dossiers of klantengegevens.

Beide partijen vinden elkaar op optimale wijze in deze nieuwe structuur en gaan samen deze uitdaging, gebaseerd op succesvol ondernemerschap en een dynamisch groeipad, aan. Waterland als partner achter de schermen, Moore Belgium zoals steeds als de gekende compagnon de route van zijn klanten op de markt, met aandacht voor kwaliteit en persoonlijke klantrelaties.

Voor verdere informatie, een telefonisch gesprek of een interview omtrent deze nieuwe samenwerking kan u contact opnemen met één van onderstaande personen.

Voor Moore Belgium :

  • Peter Verschelden, Voorzitter Raad van Bestuur

Mail : peter.verschelden@moore.be of GSM: 0032 495 53 61 04

  • Hans Cools, CEO

Mail : hans.cools@moore.be of GSM: 0032 475 83 33 82

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener in België met key centra in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te realiseren van €60 miljoen met een 475-tal medewerkers.

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kleine en middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grootste accountancy- en consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Meer informatie over Moore Belgium kan u terugvinden op www.moore.be.

Over Waterland Private Equity

Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij die ondernemers bijstaat bij het realiseren van hun groeiambities. Met aanzienlijke financiële middelen en grondige sectorkennis, geeft Waterland haar portefeuilleondernemingen de mogelijkheid om sneller te groeien, zowel organisch als door middel van overnames.

Waterland heeft kantoren in België (Antwerpen), Nederland (Bussum), Groot Brittannië (Manchester), Duitsland (München en Hamburg), Zwitserland (Zurich), Denemarken (Kopenhagen), Ierland (Dublin) en Polen (Warschau) en beheert momenteel € 6 miljard aan gecommitteerd vermogen.

Waterland Private Equity Investments B.V. staat geregistreerd als fondsbeheerder bij de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Meer informatie over Waterland kan u terugvinden op www.waterland.be.