Overslaan en naar de inhoud gaan
#Subsidie Advies #Corona #Financiering #Subsidies

Heeft PMV specifieke financierings- maatregelen voor start-ups en scale-ups ?

donderdag 30/04/2020
Heeft PMV[1] specifieke financieringsmaatregelen

Heel wat scale-ups en start-ups zijn naast de mature bedrijven bijzonder getroffen door de Coronapandemie. Financiële steun zal meer dan ooit nodig zijn in alle mogelijke vormen.

PMV heeft haar arsenaal in dat opzicht uitgebreid met een achtergestelde lening op 3 jaar. Dit is een mooie aanvulling op de overbruggingskredieten die onze federale overheid eerder aankondigde. Een aanvraag voor deze achtergestelde lening van PMV moet vóór 15 november 2020 aangevraagd worden bij PMV.  

Vanaf 25.000 euro tot 3.500.000 euro 

Het gaat meer concreet over een bedrag van minimum 25.000 euro en maximum 2.000.000 euro, dat in één schijf wordt uitgekeerd. Dit laatste plafond kan onder voorwaarden optioneel verhoogd worden tot 3.500.000 euro. Een combinatie met banklening(en) en waarborg blijft mogelijk.  

De beoordeling voor deze lening gebeurt aan de hand van o.a. de relevantie voor Vlaamse tewerkstelling en economie en connectiviteit met speerpuntsectoren. 

Wie kan deze achtergestelde lening aanvragen? 

  • Start-ups en scale-ups die innovatieve producten, diensten ontwikkelen/vermarkten én de afgelopen 3 jaren géén recurrente positieve cashflow hadden. 

  • KMO’s en zelfstandigen die nu in nood zijn maar wél een gezonde cashflow hadden vóór de coronacrisis en dus voorheen in aanmerking kwamen voor de reguliere financieringen.  

Voor deze groep zijn er echter nog additionele criteria, zoals: 
  • Geen achterstallen hebben op lopende leningen, bij de fiscus, BTW of RSZ 

  • Geen onderneming in moeilijkheid zijn volgens de EU-definitie 

  • Geen opzegging van kredieten indien er kredieten lopen en mogelijkheid tot uitstel kapitaalaflossing door de bank (engagement van de bank dient aanwezig te zijn 

  • 80 procent van de tewerkstelling ten opzichte van eind 2019 is behouden of is te recupereren.  

OF minstens 50 procent van de werknemers, die tijdelijk werkloos waren, zijn terug aan het werk. 

Wens je graag meer te weten hierover? Klik dan hier.

 [1] PMV oftewel participatiemaatschappij Vlaanderen, is een organisatie die het morgen van de Vlaamse economie mee vormt via o.a. de financiering van organisaties van de kinderschoenen tot de (internationale) groei. 

Vind een antwoord op al uw vragen over deze Coronacrisis in onze speciale FAQ.

Laatste update: 30/04/2020

 

Neem contact op met één van onze adviseurs
Bart Wyns
Bart Wyns
Senior Manager Business Consulting