Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkeling van strategische logistieke capaciteiten voor klinische Supply Chain

Customer case

Sector: Life Science
 

Vereiste van de klant

Een toonaangevend globaal farmaceuticabedrijf vroeg ons om strategische logistieke capaciteiten te ontwikkelen voor een snelle en flexibele klinische Supply Chain met diepvriesbewaring, verpakking, labeling en distributie. 

De klinische ontwikkeling in de vroege fase vereist snelle en flexibele capaciteiten voor de Supply Chain, zoals de verbetering van de capaciteiten voor de diepvriesbewaring, verpakking, etikettering en distributie van geneesmiddelen. 

Deze probleemstelling werd aangepakt met een benchmarking en optimalisatie van vriesprocessen, zoals oplossingen voor het invriezen/ontdooien, pick & pack en de monitoring van de verzending. De krappe tijdlijn voor de leveringen, de uiterst volatiele VUCA-omgeving en de globale Supply Chain met een mix van interne en uitbestede expertise stellen tal van uitdagingen. Vandaar dat Moore werd gevraagd om het Supply Chain-team van de klant bij te staan.

Benadering

Onze ondersteuning verliep in verschillende stappen:

  • Informatie verzamelen over de strategische mogelijkheden en capaciteiten in het globale klinische toeleveringsnetwerk.
  • De volledige Supply Chain uitlijnen door nauw samen te werken met businesspartners in de geneesmiddelenontwikkeling, klinische operaties en IT, en ook met externe logistieke partners.
  • Een gegevensgestuurde koop/maakbesluitvorming mogelijk maken met de invoering van nieuwe logistieke opties en een uitbreiding van de strategische capaciteit.
  • De coördinatie van de geslaagde implementatie van de vereiste invoering/uitbreiding.

Resultaten

  • Een gegevensgestuurde, efficiënte en effectieve besluitvorming over de capaciteiten van de strategische Supply Chain.
  • Een diepgaande integratie van de processen met de interne en externe logistieke partners.
  • Een geslaagde volledige integratie van de gegevens en de systemen, voor een holistische visie op de logistieke werking.

Moore Expertise

Het team van Moore Supply Chain is gespecialiseerd in alles wat verband houdt met uw Supply Chain, logistiek, planning en aankoop. Wij hebben praktijkervaring in een groot aantal sectoren. We steken graag de handen uit de mouwen om u te helpen! Reken op ons voor al uw behoeften, van analyse en advies tot implementatie en opleiding.