Overslaan en naar de inhoud gaan

CNH Industrial

Customer case

Sector: Industry - automotive

De vestiging van CNH Industrial te Zedelgem, beursgenoteerd en voormalig onderdeel van de Fiat -groep,  is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van landbouwmachines. Het vond in Moore de perfecte partner voor de audits van hun gecertificeerde managementsystemen én de invoering van nieuwe managementsystemen.

Klantvraag

CNH Industrial beschikt al sinds 2005 over een kwaliteits- en milieumanagementsysteem dat gecertificeerd is volgens respectievelijk ISO 9001 en ISO 14001. Het uitvoeren van de noodzakelijke interne audits werd organisatorisch zwaar. Moore bleek de geschikte partner om hen daarin te ondersteunen. Maar Moore deed meer en assisteerde enkele jaren later ook bij de invoering van een gecertificeerd managementsysteem voor preventie en energie, inclusief het uitvoeren van de noodzakelijke interne audits.

Aanpak

Elk jaar stellen de experts van Moore een auditjaarplan op, voeren ze nauwgezet de nodige audits uit en gieten ze hun bevindingen en aanbevelingen in een auditrapport. Ook de hieruit volgende verbeteracties volgen ze kort op.

Naast de interne audit van de twee bestaande managementsystemen voerde Moore na enkele jaren met succes ook het OHSAS 18001 managementsysteem voor preventie in. Sinds 2019 is dat gecertificeerd volgens ISO 45001. Later kwam daar ook nog een aangepast managementsysteem voor energie bij, gecertificeerd volgens ISO 50001.

Resultaat

Vandaag zijn de processen voor het beheer van kwaliteit, milieu, preventie en energie bij CNH Industrial geoptimaliseerd dankzij ISO gecertificeerde managementsystemen. Moore staat jaarlijks in voor de interne audit van alle vier, tot grote tevredenheid van zowel CNH als externe organisaties.