Overslaan en naar de inhoud gaan

Artes

Customer case

Sector: bouw

Artes is een Belgisch toonaangevend bedrijf in burgerlijke bouwkunde, gebouwen, waterwerken, restauratie en project ontwikkeling. De bedrijfscultuur ademt operational excellence. In alle geledingen van het bedrijf zijn mensen experten in hun vakgebied. Artes dankt zijn sterke reputatie bovendien aan zijn betrouwbaarheid als bouwpartner.

De wereld van bouwkunde schakelt sinds enige tijd een aantal versnellingen hoger. Denk aan smart buildings, smart cities, de integratie met groene energie en AI, BIM en Internet of Things.

Artes heeft in de veranderende wereld belangrijke groeiambities. Om deze te realiseren zal Artes haar dochterondernemingen als een geïntegreerde groep positioneren.

Artes selecteerde Business Consulting om hen te helpen deze doelen te realiseren. Business Consulting challengde Artes’ senior management bij het gezamenlijk bepalen van de missie. Het team  vertaalde die naar een strategisch plan en bepaalde het ownership voor elk van de strategische projecten.

Business Consulting zorgde voor het kader waarbinnen ons senior management team deze oefening kon uitwerken. De dochterbedrijven groeiden dichter naar mekaar toe, dankzij het samen, als één groep definiëren van onze strategische richting, Robert Hoornaert, gedelegeerd bestuurder van Artes Group

Het senior management team werkte in groep de nieuwe strategie uit. Dit vormde de basis om te bepalen hoe Artes Group zich intern nog beter kan inrichten en organiseren (people, processen, finance) om de doelstellingen zo effectief, duurzaam en efficiënt mogelijk te bereiken.

De consultants van Business Consulting haalden ons uit onze comfortzone. Het traject ‘Samen Groeien’ was er een van strategisch en lange termijn denken, en bekijken hoe onze doelen te realiseren door Artes Depret, Artes Roegiers, Artes TWT en Artes Woudenberg en Caaap (het vroegere Vanaerents Development) als één organisatie te laten samenwerken, Johan Van Overwalle, Algemeen Directeur Artes Roegiers.

Het project ‘Samen Groeien’ is in volle implementatie. Bovendien vertaalde graffiti kunstenaar Steve Locatelli ‘Samen Groeien’ naar een uniek stuk dat vandaag pronkt in het gloednieuw hoofdkantoor van Artes Depret in Zeebrugge. Artes is arte(s).

OVER ARTES

Artes is een boegbeeld op vlak van burgerlijke bouwkunde, gebouwen, waterwerken, restauratie en project ontwikkeling. Medewerkers krijgen alle kansen om zich te ontwikkelen, door te groeien en al op jonge leeftijd veel verantwoordelijkheid te dragen. Enkele toonvoorbeelden van projecten zijn de Oosterweelverbinding, De Nieuwe Dokken, Leanderhof, ‘t Groen Kwartier Antwerpen. Het bedrijf telt een 680-tal Constructive People en is actief in België en Noord-Frankrijk.

Bij Business Consulting staat per sector een toegewijd team voor u klaar. Ontdek onze klanten.

Onze mensen combineren expertise en ervaring in diverse domeinen met transparantie en klantgerichtheid. Samen met u doen ze er alles aan om als één team het beste eindresultaat te bereiken. Ontdek onze kerncompetenties.