Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale Supply Chains

Digitale Supply Chains

Data is king! Ga voor een data-gestuurde Supply Chain…

Toonaangevende Supply Chain organisaties gaan in toenemende mate aan de slage met de snel evoluerende technologische ontwikkelingen. Nieuwe databronnen en technologie veranderen de manier waarop we naar de waardeketen kijken: Internet-of-Things (IoT), Artificial Intelligence, Machine Learning, Augmented Reality… om maar een paar trends te noemen. Met een digitale supply chain aanpak, kunt u de steeds grotere hoeveelheden data benutten voor een betere supply chain werking.

  • Logistiek Eco-Systeem: Vlottere communicatie en nieuwe data-integratietools stellen u in staat om de waardeketen als een eco-systeem op te vatten.  Met moderne technologie en cloudoplossingen vindt u meer aansluiting bij uw klanten en belangrijke leveranciers. U kunt nieuwe databronnen benutten en beslissingen nemen die zorgen voor een betere werking van de hele keten.
  • Denk aan het verbeterings-  en automatiseringspotentieel van processen door technieken als RPA (Robotized Process Autoation). Vooral taken als forecasting, data-beheer en order entry worden vandaag al verregaand (deels) geautomatiseerd.
  • Met deze nieuwe digitale technieken kunt u uw Supply Chain kosteneffectief en duurzaam organiseren. Uw bedrijf zal profiteren van een veerkrachtigere Supply Chain, klaar om elke verstorende gebeurtenis aan te pakken.

Waarom een beroep doen op Moore om uw digitale Supply Chain te creëren?

Wij hebben een unieke implementatie aanpak voor Digitale Supply Chains ontwikkeld. Er is een multidisciplinaire mix van competenties nodig om succesvol te zijn: fundamentele Supply Chain expertise, de nieuwste IT-tools en een robuuste transformatie aanpak. Zo verbinden we u met de digitale wereld van morgen:

  • We ontwikkelen een Digital Roadmap voor uw Supply Chain: ideeën verkennen, databronnen beoordelen, digitale stappen prioritiseren in de tijd op basis van business value en haalbaarheid. Think Big, Start Small is een aanpak die werkt.
  • We ontwikkelen een Data Governance Plan dat leidt tot een betere datakwaliteit: ‘digitaal gaan’ valt of staat immers met goede data. Met onze bewezen Data Governance methodes, tillen we uw bedrijf naar een hoger niveau.
  • Technische Realisatie: Onze Data Science-mensen helpen u bij de bouw van een Digitale Supply Chain en de integratie ervan met uw belangrijkste interne en externe systemen. We koppelen uw systemen met de data die worden gedeeld in de hele waardeketen: leveranciers, onderaannemers, klanten en logistieke dienstverleners.
  • Meer inzicht en betere rapportage: U blijft op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen in uw waardeketen. Van 'demand sensing' tot realtime inzicht in voorraadposities in de gehele keten. Wie meer inzicht heeft, kan sneller de juiste beslissingen nemen.
  • Georkestreerde planning in de hele value chain: Met snellere communicatie en naadloze data-integratie wordt informatie gedeeld in de hele waardeketen. Informatie is sneller beschikbaar, wordt onmiddellijk geanalyseerd en uw planners nemen pro-actief de juiste beslissingen. Anders gezegd: u bent in staat om veel van de onzekerheden weg te nemen en doorlooptijden in te korten. Zo kunt u de buffers van vandaag drastisch aanpakken.
  • Bedrijfstransformatie en change management: Het digitale potentieel is groot… Heel Groot… Maar uw stakeholders op één lijn houden vergt ook grote inspanningen. Het is heel belangrijk dat mensen de verandering omarmen. De verandering kan pas duurzaam zijn als iedereen de waarde en voordelen ziet. Wij helpen u met het creëren en behouden van het momentum bij de verschillende stakeholders.
  • Automatisatie: Met goede datastandaarden, gestandaardiseerde supply chain processen en een slim gebruik van AI en Machine Learning en RPA (Robotized Process Automation) kunt u een aantal van de taken waarmee uw supply chain medewekers vandaag de dag worstelen steeds verder automatiseren. Zo transformeert u het werk van mensen van transactioneel naar tactisch en analytisch werk.

Wenst u meer informatie? Laat het ons weten en we zullen met plezier uw vragen beantwoorden.

Neem contact op met één van onze adviseurs

Joël Wijns

Joël Wijns

supply chain; sector life science

Moore Supply Chain Academy