Overslaan en naar de inhoud gaan
#Corporate Finance #Due Diligence #Overname #Vennootschap

Uw onderneming verkopen in vier stappen

woensdag 28/08/2019
Uw bedrijf verkopen in vier stappen

Ooit startte u als ondernemer een klein bedrijf dat u dankzij uw harde werk hebt zien groeien tot een succesvolle onderneming. Maar op een gegeven moment staat u op een kruispunt in uw leven en valt de beslissing tot verkoop. Hoe doet u dat nu?

Philippe Craninx overloopt de verschillende stappen:

Fase 1: voorbereiding

Voorbereiding is de sleutel tot het succes van een verkoop. Daarom is het belangrijk dat de overnamebegeleider de kans krijgt om u en uw bedrijf grondig te leren kennen. Door alle mogelijke informatie te verzamelen, samen met uw duiding, kan deze overnamebegeleider de nodige documentatie opstellen die verder kan worden gebruikt om de onderhandelingen te vergemakkelijken.

Fase 2: marketing

De overnamebegeleider stelt samen met u een profiel op van de gewenste koper. Uit alle geïnteresseerde kandidaten die matchen met de vooropgestelde criteria moet vervolgens een eerste selectie worden gemaakt. Hieruit worden enkel de kandidaten met een serieuze interesse weerhouden.

Fase 3: onderhandelingen

Samen met uw overnamebegeleider ontmoet u de geselecteerde kandidaten. Tijdens deze gesprekken wordt er onderhandeld over de prijs en de voorwaarden. Uiteindelijk zal slechts 1 kandidaat overblijven.

Fase 4: finalisatie

Tussen het tekenen van een intentieverklaring en de uiteindelijke verkoopovereenkomst heeft de koper het recht uw bedrijf grondig door te lichten met een zogenaamde due diligence. Tijdens dit proces wordt uw bedrijf geëvalueerd en wordt nagegaan of alle cijfers en prognoses daadwerkelijk kloppen. Na een succesvolle due diligence kan de verkoopovereenkomst worden getekend en kan uw bedrijf beginnen aan een volgend hoofdstuk.

Neem contact op met één van onze experten

Philippe Craninx

Philippe Craninx

Managing Partner Corporate Finance

Contact