Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland #The Company's Companion. #Mergers & Acquisitions

Moore en ODB bundelen hun krachten voor expansie in Wallonië

dinsdag 09/05/2023

Toonaangevend Waals Accounting en Consulting kantoor wordt speerpunt in ambities van Moore Belgium in het zuiden van ons land.

PERSBERICHT – Brussel, 9 mei 2023

Het Waalse Accounting en Consulting kantoor ODB, dat 100 medewerkers en 4 vestigingen telt, treedt toe tot het partnerschap van Moore Belgium. Met deze 32ste integratie sinds het partnerschap met investeringsmaatschappij Waterland in 2020, rolt Moore Belgium haar buy & build strategie nu ook uit in Wallonië. Hierdoor wordt het bedrijf een nationale speler in de markt van Accounting en Consulting. Moore wil zo haar marktleiderschap in het segment van middelgrote ondernemingen en kmo’s landelijk uitbreiden en haar omzetobjectief voor 2023 van €175 miljoen verder realiseren met de succesvolle combinatie van overnames en een solide jaarlijkse organische groei. ODB wordt hierbij de springplank naar toekomstige overnames en groei in Wallonië.

Beide bedrijven kwamen overeen dat ODB in de loop van 2023 geïntegreerd wordt in Moore Belgium en ook onder de brand Moore verder zal doorgaan. Met de komst van ODB in de portefeuille van Moore Belgium, vervoegt een team van gespecialiseerde accountants en fiscalisten de groep met een sterk netwerk in de Waals-Brabantse mid-market en kmo-wereld. Dit betekent een belangrijke toegevoegde waarde voor Moore Belgium dat hierdoor haar ambitie als toonaangevend Accounting- en Consultancykantoor in heel België wil waarmaken.

ODB op haar beurt versterkt met de integratie in het netwerk van Moore Belgium aanzienlijk haar dienstenaanbod voor haar klanten, die voortaan naast accountancy en fiscaliteit ook kunnen rekenen op de brede waaier aan expertise van Moore Belgium op het vlak van Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Grants & Incentives, Interim Management en Tax & Legal Services.

“Dankzij de integratie met Moore Belgium verbreden wij het aanbod voor onze klanten, krijgen onze medewerkers meer kansen op het vlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling en wordt onze aantrekkelijkheid als werkgever nog groter. ODB blijft verder autonoom in Wallonië werken zoals voorheen met dezelfde partners en medewerkers. Alleen de naam verandert in Moore. Onze kracht en toegevoegde waarde als lokale Waalse speler die dicht bij haar cliënteel staat en onze ondernemersvisie zijn stevig verankerd in ons DNA. Het sluit ook volledig aan bij de waarden van Moore Belgium als compagnon de route van haar klanten in het mid-market en kmo-segment,” aldus Olivier Bottequin, managing partner van ODB.

Meer expertise beantwoordt groeiende complexiteit

Door het samengaan met Moore Belgium speelt ODB ook proactief in op de toenemende behoefte van haar cliënten aan advies op het vlak van de steeds complexere financiële, fiscale, juridische, bedrijfsstrategische en administratieve materies. ODB beantwoordt zo, in wisselwerking met de andere teams van Moore Belgium, deze vraag naar gespecialiseerde 360° adviesverlening en versterkt hiermee de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening voor haar cliënteel.

“Moore Belgium en ODB delen dezelfde visie op de markt van Accounting en Consulting met een brede waaier aan diensten op maat van onze mid-market en kmo-klanten, waarbij de lokale verankering, kennis van de markt en de behoeften en ons ondernemerschap als company of companions centraal staan. Met de komst van ODB krijgen we voet aan wal in Wallonië en bieden we ODB de expertise en middelen om het succestraject dat we in Vlaanderen realiseerden te ontdubbelen naar Wallonië. Daarnaast zullen we ook voor onze bestaande klanten een lokale ondersteuning kunnen aanbieden voor hun regionale kantoren in het Franstalige landsgedeelte” aldus Isabelle Van Iseghem, CEO van Moore Belgium.

Positief domino-effect ook in Wallonië uitrollen

Met de integratie van ODB is Moore Belgium niet aan haar proefstuk toe. Eind 2022 realiseerde het bedrijf sinds haar ontstaan al 70 overnames en zag het haar omzet stijgen met ruim 53% van €88 naar €135 miljoen sinds eind 2021. Vandaag telt Moore Belgium meer dan 100 partners en 1.200 medewerkers en groeide het aantal vestigingen in 2022 van 18 naar 35 een quasi verdubbeling. Hiermee is Moore Belgium marktleider in haar sector. In 2023 zet Moore Belgium haar groeitraject verder met een omzetobjectief van €175 miljoen – een verdubbeling van omzet 2023 vs. 2021 - en een double digit organische groei van minstens 15%. Met de integratie van ODB wil Moore een prominente landelijke speler worden in de consolidatiegolf binnen de sector. Deze is het gevolg van de digitale automatisering, big data management, steeds complexere regelgeving en processen, arbeidsmarkt schaarste en het evolueren van het beroep van accountant naar een multidisciplinaire adviesverlening voor bedrijven.

“Na de consolidatie op de Vlaamse markt kijken we nu actief naar nieuwe opportuniteiten in Franstalig België. Hierin vinden we in ODB de ideale partner. Net zoals in Vlaanderen willen we in Wallonië ook de compagnon de route zijn van ondernemers en lokale besturen met een gespecialiseerde adviesverlening die de traditionele accountancy overstijgt maar betaalbaar én haalbaar blijft. Het positieve domino-effect dat we met onze buy & build strategie creëerden in Vlaanderen zal ook in Wallonië een sterke hefboom zijn voor nieuwe groei,” besluit Peter Verschelden, voorzitter van Moore Belgium.

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke Accounting- en Consulting dienstverlener in België met 5 key-centra in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk en 30 lokale vestigingen verspreid over Vlaanderen. Het bedrijf realiseerde in 2022 een omzet van €135 miljoen met 1.200 medewerkers.  Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kmo’s, Belgisch verankerde grotere ondernemingen en lokale overheden met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Grants & Incentives, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grotere Accounting- en Consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Over ODB

ODB is een Belgische onderneming met meer dan 100 werknemers. Het heeft een jaarlijkse omzet van bijna 10 miljoen euro en kantoren in Waterloo, Bierges, Braine-le-Château en Mechelen. Als extern financieel directeur van haar klanten, staat ODB bedrijven bij met boekhoudkundige, fiscale en financiële ondersteuning zodat ze kunnen groeien.