Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore Business Talks #Business Consulting #Accountancy #Tax & Legal

Moore Business Talks: Het verhaal van Pieter De Witte

woensdag 07/10/2020
Moore Business Talks: Pieter De Witte

De transformatie van het familiebedrijf Schilderwerken De Witte was volop aan de gang toen corona de Vlaming veroordeelde tot huisarrest tijdens de lockdown. “Wat moet een mens dan doen? Schilderen, hé.” Een prachtkans voor deverfwebshop.be, dacht bestuurder Pieter De Witte. En dat bleek ook: de vraag naar verf in hun digitale winkel ging door het plafond.

“Een crisis zie je niet altijd van ver aankomen, maar dat het internet een game changer is, dat is al vele jaren duidelijk. Toch stel ik vast dat online kopen is ingeburgerd bij de Vlaamse consument, terwijl heel wat handelaars achterop blijven hinken. Jammer. De coronacrisis was voor ons een opportuniteit omdat we de jaren voordien de juiste stappen hebben gezet,” zo vertelt Pieter.

Schilderwerken De Witte steunt op drie pilaren: particuliere schilderwerken, interieurrestauraties van interieurs in monumenten en kerken en ten derde verkoop van verf, zowel online (deverfwebshop.be) als in hun winkel in Stekene.
 

 “Jezelf in vraag blijven stellen, is eigen aan ondernemerschap. Een crisis zet dat nog meer op scherp.”

De webwinkel mag dan wel draaien als een lier, er zijn nog onze twee andere activiteiten: de particuliere schilderwerken en de restauraties. Zal de overheid interieurrestauraties in kerken en monumenten blijven subsidiëren? Hoe groot is de weerbots van de crisis op de arbeidsmarkt en blijven de mensen schilderwerken thuis uitbesteden? Ook daar moeten wij de vinger aan de pols houden om te zien hoe die markten evolueren en erop in te spelen.”