Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland #Mergers & Acquisitions

Moore Belgium en PKF-VMB bundelen hun krachten

vrijdag 18/12/2020
Handshake

Eind augustus stapte Moore Belgium in een partnership met Waterland om zo een leidende rol te spelen bij de consolidatie van de Belgische accounting, tax, audit- en consulting mid-market. Vandaag, op 18 december 2020, voegen ze de daad bij het woord met een eerste belangrijke en omvangrijke stap: PKF-VMB en Moore Belgium bundelen vanaf 1 januari 2021 hun krachten.

PERSBERICHT – 18 december 2020

De onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener Moore Belgium (met een verwachte omzet van 60 miljoen euro in 2020 en een team van +/- 500 medewerkers) stapte in augustus van dit jaar in een solide partnership met Waterland, waardoor zich nieuwe kansen aandienden voor versnelde groei, fusies en overnames en het verkrijgen van een sterkere positie op de Belgische accounting- en consulting markt.

Moore Belgium is al jarenlang een betrouwbare speler in het marktsegment van kleine en middelgrote bedrijven door zijn brede dienstverlening op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Daarnaast kenmerkt Moore Belgium zich door zijn ondernemersspirit, zijn persoonlijke klantgerichtheid en een sterk geloof in groei en vooruitgang, wat zich ook vertaalt in de visie, missie en het groeitraject van het bedrijf. 

Rond deze visie en missie vond Moore Belgium in PKF-VMB een perfecte, gelijkwaardige nieuwe partner. PKF-VMB (met een verwachte omzet van ongeveer 14 miljoen euro in 2020 en een team van +/- 130 medewerkers) is een groep van bedrijfsadviseurs die gespecialiseerd zijn in Accounting, Tax, Audit, M&A en Financiële Rapportering. Gewapend met deze expertise helpen zij ondernemers bij het nemen van cruciale beslissingen die hen vooruit stuwen en versterken. Centraal in de bedrijfscultuur van PKF-VMB staat een diepe betrokkenheid met de klant. Vanuit een aanpak die getypeerd wordt door pragmatisme, expertise, klantgerichtheid en ondernemerschap, bedient PKF-VMB al 20 jaar een zeer divers cliënteel, dat zowel grote internationale bedrijven als KMO’s en scale-ups omvat.

Een perfecte link naar het basisbeginsel van Moore Belgium, waar ze de compagnon de route van hun klanten zijn; zowel voor het grote werk als voor de kleine zaken die voor de klanten het verschil maken.  

Met de integratie van PKF-VMB in Moore Belgium zetten beide partijen een mooie en duurzame stap naar verdere groei voor hun eengemaakte onderneming,  hun klanten en hun medewerkers. Bovendien breidt Moore Belgium, dankzij de lokale aanwezigheid van PKF-VMB, zijn werkgebied verder uit in Vlaanderen, met een specifieke groei in Limburg (Pelt en Hasselt) en een versterking in de regio’s Brussel, Antwerpen en Gent.

Peter Verschelden, Chairman, Moore Belgium: “Ik ben zeer trots op deze samenwerking met PKF-VMB. Moore Belgium is een bedrijf van en voor ondernemers. En ondernemers staan niet graag stil. Ik ben bovendien zeer blij dat we bij PKF-VMB een enthousiast team hebben gevonden dat op eenzelfde kwalitatieve en persoonlijke manier naar de dynamische accounting- en consulting markt kijkt en waarvan het DNA zeer nauw aansluit bij het onze. Samen kijken we onze toekomst hoopvol tegemoet.”

Wim Seynaeve, CEO, PKF-VMB: “Wij zijn bijzonder opgetogen om het vervolg van ons verhaal, dat 20 jaar geleden startte, nu samen met onze nieuwe compagnon de route Moore te kunnen schrijven. Er is een zeer duidelijke match tussen onze beide bedrijven met bovendien ook nog heel wat complementaire en versterkende elementen, zodat de som meer dan klopt. We weten dat we samen met Moore een nog beter vervolg aan dit verhaal kunnen schrijven voor onze klanten én voor onze mensen.”

Voor Moore Belgium :

  • Peter Verschelden, Voorzitter Raad van Bestuur

Mail : peter.verschelden@moore.be of GSM: 0032 495 53 61 04

  • Hans Cools, CEO

Mail : hans.cools@moore.be of GSM: 0032 475 83 33 82

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener in België met key centra in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te realiseren van €60 miljoen met een 500-tal medewerkers.

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kleine en middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grootste accountancy- en consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Meer informatie over Moore Belgium kan u terugvinden op www.moore.be.

Over PKF-VMB

PKF-VMB werd opgericht in 2000 door 3 voormalige managers van Arthur Andersen. De organisatie is sindsdien uitgegroeid tot een multidisciplinair team van 130 experten, en heeft kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Pelt. PKF-VMB verwacht dit jaar een omzet te genereren van ongeveer €14 miljoen.

Meer informatie over PKF-VMB kan u terugvinden op www.pkf-vmb.be.