Overslaan en naar de inhoud gaan

MRP en voorraad optimaliseren: Een biofarmaceutisch succesverhaal

Customer case 

Sector: Life Science 

Vereiste van de klant

In het dynamische landschap van de biofarmaceutische industrie begon onze klant, een wereldleider op het gebied van vaccins, aan een transformerend traject met de strategische implementatie van een programma voor Working Capital Reduction. Dit programma werd zorgvuldig ontworpen om de voorraad directe materialen te optimaliseren. 

 

Uitdagingen

Het vinden van de juiste balans tussen voorraadoptimalisatie en het handhaven van productiestabiliteit stelde ons voor een aanzienlijke uitdaging. Het toepassen van deze strategieën in verschillende planningsteams, waar productieprioriteiten de overhand hadden, was een complexe taak. Het overbruggen van de kloof tussen het senior management en de operationele activiteiten op de werkvloer bracht nog een extra laag van complexiteit met zich mee. 

 

Aanpak

Onze innovatieve oplossingen omvatten: 

  • Oprichting van een centrale planningsafdeling om processen te stroomlijnen. 

  • Implementatie van een uitgebreid programma voor het optimaliseren van voorraadniveaus. 

  • Introduceren van diverse analytische tools om de besluitvorming te verbeteren. 

  • Ontwikkelen van een allesomvattende filosofie voor voorraadbeheer met bijbehorend beleid. 

 

Resultaten

De gezamenlijke inspanningen leverden opmerkelijke resultaten op: 

  • Een indrukwekkende vermindering van 18% in working capital voor directe materialen gebruikt op EU-locaties, waarmee het succes van het Working Capital Reduction Program werd aangetoond. 

  • Harmonisatie van het voorraadbeheerbeleid in de hele organisatie, wat zorgde voor een consistente en efficiënte benadering van voorraadoptimalisatie. 

 

Moore Expertise

Het MOORE Supply Chain-team excelleert in het creëren van succesverhalen. Deze klantencase belicht onze expertise in het optimaliseren van Material Requirements Planning (MRP) en het verbeteren van voorraadbeheer voor marktleiders in de sector. Neem gerust contact met ons op om te ontdekken hoe wij op maat gemaakte oplossingen kunnen bieden voor het succes van uw organisatie.