Overslaan en naar de inhoud gaan
maart
28
donderdag

Webinar | ESG in de praktijk: hoe berekent u de CO2-voetafdruk van uw onderneming?

donderdag 28 maart

Het wordt steeds duidelijker dat een duurzaamheidsverslag niet alleen een jaarlijkse verplichting is, maar ook een strategisch instrument om uw onderneming te doen groeien. De CO2-voetafdruk van uw onderneming is hier een belangrijk onderdeel van.

Het berekenen en het rapporteren over de CO2-voetafdruk van uw bedrijf, alsook het actieplan om de emissies te reduceren is namelijk de hoeksteen van verschillende wetgevingen. Denk maar aan EU Taxonomie, Corporate Sustainability Directive (CSRD), Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM), etc.

Ook bedrijven die niet moeten voldoen aan wetgevingen zoals CSRD, krijgen steeds meer vragen over de CO2-voetafdruk van de producten die ze aanleveren aan klanten. Als ondernemer is het belangrijk dat u zich hierop voorbereid en transparant kan communiceren met uw stakeholders. Maar hoe begint u hieraan?

Dat lichten wij u graag toe u tijdens dit praktijkgerichte webinar. Vanessa Daelman, Moore Expert, en Kenneth Van den Bergh, co-founder van Carbon Alt Delete, leggen u in deze sessie uit hoe u de CO2-voetafdruk van uw onderneming en product kan berekenen aan de hand van het Greenhouse Gas (GHG) Protocol. Het resultaat van die berekening geeft u inzicht in de grootste uitstoot van uw onderneming, maar ook waar de grootste impact, reductiepotentieel én opportuniteiten liggen.

Praktisch
Agenda
  • 12u00 Start webinar
  • 13u00 Einde webinar
Kostprijs
  • Gratis