Overslaan en naar de inhoud gaan
mei
23
donderdag

Webinar | CSRD voor niet-rapporterings-plichtige bedrijven: hoe beantwoordt u de vragen van de waardeketen?

donderdag 23 mei

Uw onderneming voldoet niet aan de criteria van CSRD-rapportering, maar toch krijgt u vragen omtrent de CO2-voetafdruk van uw bedrijf of product dat u verkoopt, vragen over uw duurzaamheidsbeleid, over uw governance, kortom hoe u ESG implementeert in uw onderneming. Waarom krijgt u deze vraag? Hoe kunt u dit aanpakken? En met welke timings moet u rekening houden?  

Deelnemen

In het kader van gezond ondernemerschap en transparantie, is het belangrijk dat u, ook als niet-rapporteringsplichtige onderneming, uw duurzame evolutie kan aantonen aan uw stakeholders. Voor KMO’s bestaat er een ‘simpele’ rapporteringtool, gebaseerd op CSRD- en ESRS-standaarden, die u hierbij kan helpen.

Door middel van de 'Voluntary Standards for non-listed SMEs' of 'VSME' kan u een eenvoudiger en gestandaardiseerd rapport opstellen, dat u helpt om de vragen van uw business partners te beantwoorden én om een duurzaamheidsbeleid uit te tekenen op maat van uw onderneming. De VSME helpt u dus om efficient en proportioneel te reageren op verzoeken om duurzaamheidsinformatie.

In dit interessante webinar lichten Vanessa Daelman en Stijn Vanderschuren, Moore ESG-experten, u toe hoe u hiermee aan de slag gaat. Onze experen bespreken waarom het voor bedrijven in de waardeketen belangrijk is om na te denken over een duurzaamheidsstrategie, en hoe ze aan de VSME-standaarden kunnen voldoen. 

Praktisch
Agenda
  • 12h00 Start webinar
  • 13h00 Einde webinar
Kostprijs
  • Gratis

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is verplicht