Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland #The Company's Companion #Mergers & Acquisitions #West-Vlaanderen

Kortrijkse Claerbout en Decancq Accountants bundelt krachten met Moore Belgium voor verdere expansie in Zuid-West-Vlaanderen

donderdag 06/07/2023

Kortrijk is speerpunt in regionale ambities van Moore Belgium.

Persbericht - Kortrijk, 4 juli 2023

Het Kortrijkse Accounting- en Consulting kantoor Claerbout en Decancq, dat 15 medewerkers en 2 vestigingen telt, treedt toe tot het partnerschap van Moore Belgium. Deze 33ste integratie sinds het partnerschap met investeringsmaatschappij Waterland in 2020, vervolledigt de buy & build strategie van Moore Belgium in West-Vlaanderen. Deze provincie bleef immers lang een blinde vlek in het Belgische netwerk. Moore wil hiermee haar dienstverlening in het segment van KMO’s en middelgrote ondernemingen in Zuid-West-Vlaanderen verder uitbreiden.

Met het toetreden van de kantoren van Filip Claerbout en Merel Decancq tot het partnerschap van Moore Belgium versterkt het bedrijf opnieuw aanzienlijk haar dienstverlening, in de economisch belangrijk regio van Zuid-West-Vlaanderen. Hierbij ligt de focus op KMO’s en Belgisch verankerde grotere ondernemingen die beroep kunnen doen op de brede waaier van adviesverlening op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Grants & Incentives, Interim Management en Tax & Legal Services.

Eerder ging Moore Belgium ook al samen met de West-Vlaamse Accounting- & Consulting kantoren Flamand (Knokke), Certam (Wevelgem), Sanctorum (Harelbeke en Rumbeke) en Quantis (Kortrijk en Kuurne).

Kortrijk is naast Brussel, Antwerpen, Hasselt en Gent één van de 5 sleutelcentra van waaruit Moore Belgium haar activiteiten verder ontwikkelt in Vlaanderen, met een omzetobjectief voor 2023 van €175 miljoen en een organische groei van 15% op jaarbasis. Recent bundelden Moore Belgium en ODB ook hun krachten voor expansie in Wallonië.

“Dankzij de integratie in Moore Belgium, verbreden wij het aanbod voor onze klanten. Door de snelle evolutie van ons beroep maakt dit ons meer toekomstbestendig. Bovendien krijgen onze medewerkers meer kansen op het vlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling en wordt onze aantrekkelijkheid als werkgever nog groter. We versterken, als deel van het Moore Belgium netwerk en vanuit onze strategische sleutelpositie in Kortrijk, zowel onze lokale, nationale als internationale Accounting- en Consulting diensten. Dit sluit volledig aan bij de evoluerende behoeften van onze klanten uit het KMO en mid-market segment,” aldus Pol Parmentier, Partner Accountancy Moore Kortrijk.

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke Accounting- en Consulting dienstverlener in België met 5 key-centra in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk en 35 lokale vestigingen verspreid over Vlaanderen. Het bedrijf realiseerde in 2022 een omzet van €135 miljoen met 1.100 medewerkers.  Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van KMO’s, Belgisch verankerde grotere ondernemingen en lokale overheden met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Grants & Incentives, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grotere accountancy- en consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.