Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Overname

The Optimal vervoegt Moore Belgium

woensdag 15/01/2020
The Optimal vervoegt Moore Belgium

Na de eerder aangekondigde integraties van Lava Consulting en Pure Solutions eind november en begin december vervoegt The Optimal vanaf 1 januari 2020 de rangen van het accounting- en consultingbedrijf Moore Belgium.

The Optimal, met aan het hoofd Peter Van Oevelen en Christophe Bruggeman, biedt bedrijven ondersteuning bij financieel, change of projectmanagement of draagt, via het aanleveren van een tijdelijke CEO, CFO of CIO, mee bij aan bedrijfstransformaties. Ondersteuning van project teams, het voorzien van extra resources om piekmomenten bij klanten op te vangen, implementaties en permanente rekrutering. The Optimal biedt een zeer brede dienstverlening aan. Met meer dan 25 jaar operationele, transformatie- en interim management ervaring en de nodige consultancy projecten op de teller vormt de dienstverlening van The Optimal een perfecte aanvulling op de bestaande service offerings van Moore Belgium.

Moore Belgium is, met 425 medewerkers en een jaaromzet van €50 miljoen, immers al jarenlang een betrouwbare speler in het marktsegment van middelgrote en grote bedrijven. Moore Belgium biedt een brede dienstverlening aan op het vlak van accountancy, audit, corporate finance, strategy & operations, business analytics en tax & legal services. Naast de gebruikelijke dienstverlening aan haar klanten wordt het bedrijf meermaals geconfronteerd met de vraag of ze haar klanten kan helpen bij het tijdelijk ter beschikking stellen van gespecialiseerde krachten.

Door de samenwerking met The Optimal biedt Moore Belgium vanaf heden ook deze dienstverlening bijkomstig aan haar klanten en de bredere markt aan. Een win-win voor beide partijen én voor de klant.

Peter Verschelden, Voorzitter Moore Belgium, is een tevreden Chairman: “Als voorzitter van Moore Belgium kan ik niet anders dan trots zijn op onze drie recente overnames. Moore Belgium toont hiermee eens te meer aan dat we een gezond bedrijf met een gezonde drive en toekomstvisie zijn. We blijven onze klanten op de meest “optimale” manier bijstaan en blijven onszelf uitdagen om als bedrijf tegemoet te komen aan de vragen van onze klanten.”

“Na de voorbije twee jaren ingezet te hebben op de consolidatie en verdieping van onze organisatie, trekken we nu opnieuw voluit de kaart van gecontroleerde groei. De samenwerking met The Optimal geeft opnieuw een extra dimensie aan het begrip ‘dienstverlening’. De ervaring van gedreven managers als Peter en Christophe halen we graag aan boord bij Moore Belgium”, voegt Hans Cools, CEO van Moore Belgium, toe.

Peter Van Oevelen vult aan: “Vertrekkend vanuit een eigen visie en een hands-on aanpak, hebben we samen met onze consultants de voorbije 3,5 jaar een mooie, rendabele groei neergezet.  Als start-up hebben we echter niet enkel de voordelen, maar ook de nadelen van een kleine organisatie beleefd. Om in de toekomst nog meer impact en toegevoegde waarde te leveren, kunnen we nu de kracht van een sterk merk en de brede professionele basis van een grotere organisatie inzetten, zonder onze eigenheid te moeten verloochenen.  Vanaf de eerste gesprekken hadden we een thuisgevoel en de overtuiging dat we samen een mooi vervolgverhaal kunnen schrijven. We kijken er dan ook enorm naar uit om samen met de ganse Moore organisatie verder te werken om “The Optimal Company’s Companion” te worden voor al onze klanten.”

Ook collega Christophe Bruggeman van The Optimal is enthousiast over de nieuwe samenwerking: "Het is een hele eer dat we onze ambities verder kunnen ontplooien onder de koepel van Moore. Bij Moore hebben we een groep collega's gevonden die zowel op persoonlijk als op professioneel vlak zeer nauw aansluiten bij het DNA waar we bij The Optimal voor staan en wat we willen uitstralen naar onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat dit ook voor onze medewerkers een mooie uitbreiding van de familie zal zijn en kijken alvast uit naar de nieuwe opportuniteiten die dit met zich zal meebrengen."

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consultingfirma in België met key centra in Antwerpen, Brussel en Gent, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf realiseert een omzet van €50 miljoen met een 425-tal medewerkers.

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Corporate Finance, Strategy & Operations, Business Analytics en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grootste accountancy- en consultingnetwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Meer informatie over Moore Belgium kan u terugvinden op www.moore.be.

Over The Optimal

The Optimal werd opgericht in 2016 door Christophe Bruggeman en Peter Van Oevelen als een niche speler op het terrein van Finance, Business IT en General Management.  In 2018 werd The Optimal Finance als branding voor de financiële projecten opgestart.  Het bedrijf levert interim management oplossingen, tijdelijke en permanente ondersteuning aan de grote en middelgrote ondernemingen in België.  Met de operationele ondersteuning van de oprichters worden hands-on en op maat oplossingen voor de klanten uitgewerkt.  De omzet die in 2019 groeide tot 1,5 mio euro, wordt gerealiseerd door zowel consultants in vaste dienst als door freelance consultants.

Meer informatie over The Optimal kan u terugvinden op www.theoptimalfinance.be.