Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore Business Talks #Business Consulting #Accountancy #Tax & Legal

Moore Business Talks: Het verhaal van Hilde Cloostermans

woensdag 30/09/2020
Moore Business Talks: Hilde Cloostermans

Het bedrijf Cloostermans is gespecialiseerd in de ontwikkeling en de bouw van hoogtechnologische machines, van prototype tot grote roll-outs. Het reikt kant-en-klare, innovatieve en hoogwaardige projectoplossingen voor de industrie aan.

Bij de start van de Corona-crisis bleek een groot tekort aan kwalitatieve mondmaskers

Toen bij het begin van de Corona-crisis een groot tekort bleek aan kwalitatieve mondmaskers bleef de machinebouwer uit Hamme niet bij de pakken zitten Samen met UA en Cartamundi werd de joint venture Medimundi opgestart: een ‘100% made in Belgium’-oplossing waarvoor Cloostermans de machine bouwt.

“Het bouwen van een mondmaskermachine, daar waren wij normaal gezien nooit mee gestart. De pandemie heeft deze opportuniteit voor ons gecreëerd en zal er nog creëren, daar ben ik van overtuigd,” geeft Frederik Berckmoes-Joos, CEO van Cloostermans-Huwaert nv aan. Bij de start van de Corona-crisis kwam Cloostermans via een van zijn klanten in contact met de Universiteit Antwerpen (UA). “We hadden zelf al een aantal keer laten horen, zowel aan het kabinet van minister Philippe de Backer als op andere platformen, dat wij als machinebouwers onze kennis en expertise wilden inzetten om te helpen”, zegt Frederik.
 

“Bij ons leefde echt de vraag: kunnen we hier iets betekenen?

Dat is het DNA van het familiebedrijf en de stijl van ondernemen. Hilde Cloostermans belt naar de minister en biedt hulp aan? Moet kunnen! Het is een verhaal van samen in de boot stappen. Het boort voor ons een nieuw segment aan, een nieuwe markt, en dat is positief, dat geeft zuurstof. Het is op die manier dat een bedrijf dat al zolang bestaat altijd weer voortbouwt.”