Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Overname #Business Consulting #Consulting #Business Transformation

Moore Belgium en LAVA bundelen hun krachten

dinsdag 26/11/2019
Moore Belgium en LAVA bundelen hun krachten

Het onafhankelijke accounting- en consultingbedrijf Moore Belgium kondigde reeds op 9 september bij hun recente naamswijziging aan dat de rebranding van Moore Stephens naar Moore het startschot zou worden van een nieuwe groeifase.

Met de overname van LAVA voegen ze de daad bij het woord en zetten ze alvast een eerste duidelijke stap naar verdere groei voor beide partijen en hun klanten. LAVA, opgericht in 2008 door Luc De Keyser en Joris VandenBerghe is een consulting bedrijf actief in de sectoren Utilities, Telecom, Technical Services en ICT Services en levert diensten op het gebied van strategieontwikkeling, performance optimalisatie, business transformatie en IT advies. LAVA realiseert met een team van een twintigtal medewerkers een jaaromzet van €3,5 miljoen.

De steeds complexere regelgeving, de toegenomen administratieve processen, doorgedreven digitalisering en het belang van juist beheer en gebruik van data doen de vraag naar gespecialiseerde consultancy toenemen. Door de krachten te bundelen kan de niche expertise en marktkennis van LAVA gecombineerd worden met speerpunten van Moore, waarbij vooral de ontsluiting van data voor Business Analytics en Artificial Intelligence - element61 is markleider in dit domein - en de operational excellence en de supply chain-kennis voor een hefboom kunnen zorgen.

Moore Belgium is, met 420 medewerkers en een jaaromzet van €50 miljoen, al jarenlang een betrouwbare speler in het marktsegment van middelgrote en grote bedrijven. Progressief verschuift het zwaartepunt van  accounting, audit, tax & legal services naar consulting op het vlak van corporate finance, bedrijfsstrategie, procesoptimalisatie, en supply chain, structureel ondersteund vanuit de business analytics offering van element61. Meer dan ooit wil Moore Belgium, als een compagnon de route; zowel voor het grote werk als voor de kleine zaken die voor de klanten het verschil maken.

Door de verdieping en verbreding van hun dienstverlening halen beide partijen meer expertise aan boord en dankzij het samenbrengen van hun teams zorgen ze voor een nóg betere service offering naar hun klanten toe.

Luc De Muynck, Business Unit Leader Strategy & Operations, Moore Belgium: “Na de voorbije jaren ingezet te hebben op verdieping van onze teams, zet Moore Belgium opnieuw volop in op groei. Ik ben dan ook zeer blij en trots op de samenwerking met het team van Lava; samen kunnen we onze klanten nog beter helpen om een antwoord te bieden op de uitdagingen waar zij voor staan.”

Luc De Keyser, LAVA :  «Bedrijven en ondernemers staan niet stil. Om groei te kunnen garanderen en onze dienstverlening ook uit te breiden naar o.a. datamanagement, kozen we voor Moore Belgium als partner. Door onze complementariteit en de uitbreiding van onze services is dit een mooie win-win-win situatie voor zowel beide bedrijven als onze klanten.”

Joris VandenBerghe, LAVA : LAVA bestaat bij gratie van ons team van gedreven consultants die elke dag bij klanten de transformatie waar maken. We zijn het dan ook aan onze collega’s verplicht om – bij de uitvoering van ons strategisch plan – te blijven groeien, en om zowel inhoudelijk als op vlak van persoonlijke ontwikkeling ons aanbod verder te verrijken. Ik kijk daarom uit naar de bijkomende kansen die integratie tussen de teams voor henzelf én voor de klant zal brengen.

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consultingfirma in België met key centra in Antwerpen, Brussel en Gent, met een kantoor in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf realiseert een omzet van €50 miljoen met een 420-tal medewerkers.

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Corporate Finance, Strategy & Operations, Business Analytics en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grootste accountancy- en consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Over LAVA Consulting

LAVA is een managementadviesbureau dat organisaties helpt bij het realiseren van hun bedrijfstransformatie en prestatieverbetering. LAVA Consulting richt zich op het ecosysteem van energie & nutsbedrijven (elektriciteit, water, wind), telecom, ICT en technische dienstverlenende bedrijven en levert diensten met heldere, ervaren talenten, waarbij ze streven naar een voortdurende klanttevredenheid. LAVA realiseert met een team van een twintigtal medewerkers een jaaromzet van 3,5 miljoen euro.