Overslaan en naar de inhoud gaan
december
10
donderdag

Webinar: SOS Brexit: Vraag & Antwoord

donderdag 10 december

De Brexit lijkt steeds meer op een (v)echtscheiding waar de ex-partners maar niet tot een akkoord kunnen komen. De onderhandelingen slepen verder aan. De volgende weken worden cruciaal: komt er een no-deal Brexit of niet?

Toch moeten de Belgische ondernemingen onmiddellijk actie ondernemen. Op 1 januari 2021 stapt het Verenigd Koninkrijk immers effectief uit de Europese interne markt en douane-unie. Met of zonder handelsakkoord.

U moet als onderneming zeker zijn dat u in januari nog uw goederen correct kun verschepen naar het Verenigd Koninkrijk, met respect voor alle bijhorende formaliteiten in België en in het Verenigd Koninkrijk. Omgekeerd weet u ook best wat de juiste kostprijs zal zijn van de goederen die u na 1 januari aankoopt van uw Britse leveranciers.

Inzake de grensoverschrijdende tewerkstelling tussen België en UK bekijken we de impact op de toepasselijke sociale zekerheid doordat de EU Verordening niet meer van toepassing zal zijn. We gaan ook in op de bijkomende formaliteiten inzake verblijfs- en arbeidskaarten die vervuld moeten worden in geval van tewerkstelling van Britse onderdanen op het Belgische grondgebied.

We beantwoorden uw vragen

Onze experten beantwoorden uw vragen inzake:

  • Btw
  • Douane
  • Sociaal- en arbeidsrecht
  • En bijkomende issues zoals normering (UKCA = United Kingdom Conformity Assessment i.p.v. CE normering)  

We focussen op wat voor Belgische bedrijven wijzigt per 1 januari 2021 en hoe u zich alsnog kunt voorbereiden.

We organiseren dit webinar in samenwerking met een Britse Brexit-specialist van het Moore kantoor in London. Onze Britse collega geeft u zijn insights over hoe de Brexit vanuit UK perspectief geïmplementeerd wordt. Zo kunt u ook de moeilijkheden en gevoeligheden van uw Britse klanten en leveranciers beter begrijpen.

Praktisch
Kostprijs
  • Gratis