Overslaan en naar de inhoud gaan
#ESF #HR #Strategy #Subsidies #Opleiding #Change Management #Consulting

Zolderse Dakprojecten: ZDP bouwt verder aan toekomst met Moore Belgium

maandag 04/04/2016
Zolderse Dakprojecten - ZDP bouwt verder aan de toekomst met behulp van Moore Belgium

ZDP werd in 1987 opgericht door Willy Ponet. De eenmanszaak startte met het maken van daken voor particulieren. Tien jaar geleden nam Hilde Smets het roer over. Onder haar leiding, samen met haar zoon, heeft ZDP (Zolderse Dakprojecten) zijn aanbod verbreed van enkel de particuliere markt naar ook de industriebouw en grote werven. Het bedrijf, vandaag onder leiding van Kristoff Wienen, is de laatste jaren zeer sterk gegroeid.

Expertise Moore:

  • Changemanagement
  • Expertise in het brede HR-domein
  • Strategisch inzicht
  • Coaching
  • Subsidieadvies op verschillende gebieden
  • Uitschrijven en indienen subsidiedossiers

Klantvraag

ZDP is een organisatie die voornamelijk werd gestuurd op basis van gevoel. Maar door de sterke groei is dit vandaag niet meer mogelijk. ZDP schakelde de hulp in van Moore om te helpen met het opzetten van een strategische oefening en het uitwerken van een professioneel HR-beleid dat tege-moetkomt aan de noden van een groeiende organisatie. Bijkomende financiering in de vorm van subsidies voor dit traject was een extra troef die Moore Strategy & Operations kon bieden.

Aanpak

Op basis van een bevraging en een workshop met de medewerkers werden de uitdagingen bij ZDP vastgesteld. Op basis hiervan stelden we een actieplan op met duidelijke doelstellingen voor het professionaliseren van het personeelsbeleid. We zijn gestart met een strategische oefening om zo de missie, visie, strategie en kernwaarden te bepalen. Deze vormden het uitgangspunt voor alle elementen in het personeelsbeleid. We hebben samen met ZDP de structuur herbekeken en het competentie-, instroom- en feedbackbeleid uitgewerkt. Daarnaast werd ook aandacht besteed aan de interne communicatie.

Resultaat

Dankzij dit project beschikt ZDP nu over een duidelijke richting voor de organisatie en een professioneel HR-beleid, wat de sterke groei van de organisatie verder ondersteunt. Dit project kon mede gefinancierd worden door ESF-subsidiemiddelen.

Neem contact op met een van onze adviseurs
Johan Carton
Johan Carton
leadership coaching; sector industry