Overslaan en naar de inhoud gaan
#Veerkracht #Moore Business Talks

Moore Business Talks 2021: Herbekijk de uitzending

vrijdag 15/10/2021
Moore Business Talks 2021: Ondernemers over veerkracht

Herbekijk hier de uitzending van het live web-event Moore Business Talks 14/10/21: Ondernemers over veerkracht: altijd opstaan en weer doorgaan!

Na het succes van de eerste editie brachten drie inspirerende ondernemers hun persoonlijk verhaal over hoe ze kracht putten uit tegenslagen, ze vertelden over wat hen motiveerde om door te gaan en hoe ze ook hun teams veerkrachtiger maken om duurzaam te groeien. Benieuwd hoe u ook uw bedrijf veerkrachtiger kan maken? Herbekijk dan hier de uitzending.

HERBEKIJK DE UITZENDING

 

 

DE GAST-ONDERNEMERS

Olivier Stiers - Managing Director Marmo

Olivier kwam ruim twee jaar geleden aan het hoofd van Marmo, een bedrijf dat vleeswaren bereidt voor supermarkten. Kort tevoren had een grote klant, goed voor 60% van de omzet, zijn contract opgezegd. Marmo moest herstructureren en een derde van zijn personeel laten gaan. Olivier en zijn team stonden voor de uitdaging om nieuwe klanten te vinden, het product portfolio te herzien, flexibeler en efficiënter te gaan produceren en tegelijk de rust te laten terugkeren onder de medewerkers. Het bedrijf krabbelde recht en heeft intussen een groot deel van de weg afgelegd.

Stéphanie Ouachan - CEO Striktly

Stéphanie Ouachan verliet als 15-jarige het ouderlijke huis en maakte haar middelbare school niet af. Ze trok naar Spanje om er haar talenkennis bij te spijkeren. Later verhuisde ze naar de VS, omdat ze droomde van een carrière als actrice. Haar ongeduldige temperament bracht haar toch terug naar Vlaanderen, waar ze zich ontpopte als geboren sales-talent. Samen met een collega richtte Stéphanie even later een beveiligingsbedrijf op. Na de verkoop van die start-up, nam ze het IT-bedrijf waar ze al in participeerde helemaal over en maakte er Striktly Business Software van: een sterk groeiend platform voor facturatie en administratie voor kmo’s.

Hans Van Hooland - Bestuurder Lumco

Via een overname kwam Hans in de bouwsector terecht. Maar al in zijn eerste week als nieuwe eigenaar bleek het niet te klikken met de overlater. Terwijl Hans zich moest inwerken in een nieuwe materie, bleef hij verstoken van essentiële informatie. Het ging van kwaad naar erger en het renovatiebedrijf raakte in financiële problemen. De ondernemer vocht om zijn zaak overeind te houden. Het overnemen van een bedrijf in dakwerken, Lumco, bracht finaal soelaas: de schulden raakten afbetaald en samen met een nieuwe vennoot kan Hans zich nu focussen op de toekomst.