Overslaan en naar de inhoud gaan
#Moore #Waterland

Moore Belgium verdubbelt marktaanwezigheid op 1 jaar tijd

vrijdag 03/12/2021
Peter Verschelden

Moore Belgium versterkt, sinds de start van het partnerschap met Waterland een jaar geleden, fors zijn aanwezigheid in de accounting- en consultingmarkt. De groeistrategie kadert in de algemene consolidatiegolf die zich voltrekt in de sector.

PERSBERICHT – Brussel, vrijdag 3 december

Na een verdubbeling dit jaar van het aantal kantoren en een ongekende double digit groei van het aantal medewerkers en omzet, zet Moore zijn ambitieuze expansieplannen in 2022 verder. Hierbij mikt het op de integratie van gemiddeld één nieuw kantoor per maand in de structuur van Moore Belgium. Zo investeert het toonaangevende accounting- en consultingbedrijf in een nog sterkere lokale verankering en grotere nabijheid bij zijn doelgroep van KMO’s en mid-market bedrijven. Dankzij deze strategie verdiept en verbreedt Moore zijn expertise en diensten in alle domeinen van financieel-juridisch en strategisch bedrijfsadvies. De grootste uitdagingen hierbij zijn de integratie van de nieuwe medewerkers en de creatie van schaalvoordelen die van cruciaal belang zijn om het succes te verduurzamen.

Sinds de intrede van Waterland versterkte Moore zijn positie als vertrouwde partner van KMO’s en mid-market bedrijven met familiale wortels aanzienlijk. Dit gebeurde voornamelijk door de overname, de voorbije  12 maanden, van 12 bedrijven actief in de sector van accounting en consulting. Het bedrijf zag hierdoor het voorbije jaar het aantal medewerkers met 55,8% stijgen  van 510 naar 795 medewerkers en het aantal kantoren in ons land verdubbelen van 9 naar 18 vestigingen. De omzet steeg op een jaar tijd eveneens met 55,8% van 56,5 miljoen Euro naar een verwachte 88 miljoen Euro.

Hiermee speelt het bedrijf een actieve rol in de consolidatiegolf die de sector nu doormaakt. Die is het gevolg van de digitale automatisering, big data management, steeds complexere regelgeving en processen, arbeidsmarktschaarste en het evolueren van het beroep van accountant naar een multidisciplinaire adviesverlening voor bedrijven. Hierbij mikt Moore Belgium op een doelgroep van KMO’s en grote Belgische mid-market bedrijven die een brede waaier aan adviesverlening op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services nodig hebben om hun groei en succes te verzekeren.

“Onze doelgroep heeft  een steeds grotere behoefte aan gespecialiseerde adviesverlening die de traditionele accountancy overstijgt. Het is voor hen echter van belang dat deze diensten betaalbaar én haalbaar blijven. Hierin ligt onze kracht als lokale speler met een zeer brede expertise. Wij verlenen niet enkel advies maar voeren het ook uit, samen met onze klanten,”  aldus Peter Verschelden, voorzitter van Moore Belgium.

Consolidatiegolf niet voorbij

In 2022 wil Moore zijn lokale aanwezigheid en verankering in de Belgische markt verder uitbreiden, met gemiddeld één overname per maand en een doorgedreven integratie van mensen en middelen. Met deze strategie wil Moore op korte termijn winnen aan schaalvoordeel op het vlak van automatisering en zijn adviesverlening nog versterken.

Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen en groeit na de recente toetreding van Meekers Accountants tot de Moore familie uit tot een toonaangevende speler in zijn segment in Limburg. In 2022 mikt Moore vooral op expansie in West-Vlaanderen en het Zuiden van het land.

Met het ondernemerschap, dat in het DNA van onze partnerstructuur vervat zit, kennen we de behoeften van onze klanten zeer goed omdat we ze zelf ervaren in ons groeitraject. Het helpen waarmaken van de droom van een ondernemer is van cruciaal belang voor ons. Groeien door overnames vraagt echter ook sterke bedrijfscultuur waarin de medewerkers centraal staan. We hechten een groot belang aan onze bedrijfswaarden en veel aandacht aan een integratiepolitiek op maat van onze medewerkers. Elk bedrijf dat we overnemen wordt immers volledig geïntegreerd onder de, in de markt gekende merknaam, Moore,” besluit Peter Verschelden.

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener in België met key centra in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf verwacht in 2021 een omzet van €88 miljoen te realiseren met een 795-tal medewerkers.

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kleine en middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global – één van de grootste accountancy- en consulting netwerken ter wereld – helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Voor Moore Belgium:

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener in België met key centra in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt, met kantoren in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf verwacht in 2021 een omzet van €88 miljoen te realiseren met een 795-tal medewerkers.

Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van kleine en middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global – één van de grootste accountancy- en consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.