Overslaan en naar de inhoud gaan
#Proces Optimalisatie #Supply Chain #Inventory #Logistiek #Consulting

Logische flow in supply chain bij Caroline Biss

dinsdag 16/01/2018
Logische flow in supply chain bij Caroline Biss

Caroline Biss -een Belgisch familiebedrijf uit Lebbeke- maakte aanvankelijk jurken voor de grootdistributie. Vandaag brengen ze klassevolle damesmode en staat het bedrijf voor tijdloze elegantie. Naast de productie (met twee eigen fabrieken in Bulgarije), hebben ze ook het transport in eigen hand.

Klantvraag

Door een significante groei in omzet, namen ook de activiteiten binnen de organisatie en de supply chain toe. Met de focus op hoge kwaliteit en service naar haar eindklanten toe, merkte Caroline Biss een toenemende druk binnen de operations. Zo ontstond de noodzaak om de supply chain configuratie te evalueren en stroomlijnen waar mogelijk.

Stap één voor ons Moore Strategy & Operations (MSSO) team, was om de logistieke goederenstromen in kaart te brengen. De aankoop- en distributievolumes, productieplanning en het verkooppatroon werden gedimensioneerd en gevisualiseerd.

Deze grondige analyse leerde het MSSO-team dat Caroline Biss blijvend moest inzetten op de verdere groei van het distributiemodel. Hierbij werd de focus gelegd op de herinrichting van het magazijn in Lebbeke, het "hart" van de distributiestromen.

Na de hertekening van het magazijn, werd een selectie gemaakt van mogelijke partijen die deze herinrichting ook effectief in de praktijk konden realiseren. In nauw overleg met MSSO, koos de klant voor een hands-on organisatie die al verschillende gelijkaardige realisaties achter de rug had en mee is met de hedendaagse mogelijkheden.

Resultaat

Tijdens het laatste kwartaal van 2017 werd het magazijn in Lebbeke gestript en opnieuw ingericht, met een logische flow in de supply chain als resultaat. Concreet realiseerde Moore Strategy & Operations het volgende:

  • 4 nieuwe palletrekken, goed voor meer dan 250 palletposities;
  • een tussenvloer voor het hanggoed waardoor de totale stockagecapaciteit met ongeveer een 10.000 stuks verhoogd werd;
  • een volledig nieuwe structuur en een goed uitgedacht systeem voor het hanggoed, zodat meer volume op een meer gestroomlijnde manier doorheen de supply chain kan bewegen.

Dankzij deze efficiëntieslag is Caroline Biss goed voorbereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan en de volgende groeistappen te ondernemen. Benieuwd naar het nieuw ingerichte magazijn? Zie foto's hieronder!

Caroline Biss Collage.png
Caroline Biss Collage2.png
Neem contact op met een van onze adviseurs
Johan Carton
Johan Carton
Partner Business Consulting