Overslaan en naar de inhoud gaan
#Tax & Legal #Business & International Tax #Investeringsaftrek

Investeringsaftrek energiebesparende investeringen: vraag tijdig uw attest aan!

vrijdag 25/02/2022
Investeringsaftrek - vraag tijdig attest aan

Om investeringen in België aan te moedigen kent de fiscale wetgeving tal van incentives. Ze verlagen de belastingdruk van ondernemingen en optimaliseren zo de cashflow.

Eén van deze incentives is de investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen. Het doel van deze investeringsaftrek is het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de industrie te stimuleren, energie terug te winnen en energieverliezen te beperken.

Opgelet: Voor deze aftrek dient er een attest van de bevoegde Gewestregering te worden verkregen, waarmee de energiebesparende aspecten van de investeringen kunnen worden aangetoond. 

Het attest moet op straffe van verval binnen de 3 maanden na de laatste dag van het belastbaar tijdperk waarin de vaste activa zijn aangeschaft of tot stand gebracht door de belastingplichtige worden aangevraagd. Voor dossiers die afsluiten op 31 december 2021 rest dus nog slechts tot en met 31 maart 2022 om dergelijk attest aan te vragen.

Meer info over de aard van de investeringen die in aanmerking komen, en de fiscale voordelen die eraan gekoppeld zijn, kan u hier lezen.

Hebt u investeringen gedaan die in aanmerking kunnen komen voor deze specifieke investeringsaftrek, aarzel niet om onze experten te contacteren. Zij kunnen uw aanvraag met de nodige attesten voorzien. 

Neem contact op met één van onze adviseurs

An Lettens

An Lettens

Partner Tax & Legal Services

Contact
Siebe Deswert

Siebe Deswert

Associate Tax & Legal Services

Contact