Overslaan en naar de inhoud gaan
#Social Media #Marketing #Sales #HR

Hoe zet je digitale marketing in binnen je onderneming?

donderdag 11/10/2018
Hoe zet je digitale marketing in binnen je onderneming

“We moeten inzetten op social media want onze concurrenten doen dat ook!”, is een stelling die ik vaak te horen krijg. Dat zou natuurlijk niet de reden mogen zijn om ermee te starten. Uiteraard moet je social media inzetten als bedrijf… en dringend als je dat nog niet doet. Maar doe dit om je eigen onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Digitale Marketing is geen aardigheidje op zich, het is een deel van het grotere geheel en moet geïntegreerd worden in je onderneming. Elk jaar stel je als onderneming doelen voorop. Wat willen we bereiken? Wat zijn onze strategische keuzes? De vraag die daarop volgt is: “Hoe gaan we die bereiken?”.

Het antwoord zal veel omvattend zijn en over verschillende departementen heen gaan. Digitale marketing is een van de zaken die je kan inzetten om je doelen te bereiken. Zo kan je met e-mailmarketing, contentmarketing en social media ervoor zorgen dat er meer verkocht wordt of dat je betere profielen uit de arbeidsmarkt aantrekt.

In die optiek is het dus belangrijk om digitale marketing niet los te trekken van de rest, maar juist te integreren. Zorg dat je medewerkers op de hoogte zijn, net zoals ze op de hoogte zijn van de andere beslissingen en van de koers die je onderneming wil varen. Dit wordt tenslotte door elk van hen mee gerealiseerd. Heb je je medewerkers mee? Dan zal je meer online draagvlak kunnen realiseren. Als je aan digitale marketing of social media gaat doen omdat je concurrenten het doen, dan is het een op zichzelf staande taak die niets zal opbrengen. Want wat heb je aan meer volgers of leuke posts als je niet weet waartoe het moet leiden of wat het zal opbrengen?

Ben je benieuwd hoe je je omzet kan verhogen of processen kan verbeteren via Social Media Marketing? We maken graag een afspraak met jou voor een verkennend gesprek.

Hoe zet je digitale marketing in binnen je onderneming.png
Neem contact op met een van onze adviseurs
Anke van Oosterhout
Anke van Oosterhout
Director Consulting