Overslaan en naar de inhoud gaan
#HR #ESF #Subsidies #Strategy #Consulting

Duurzaam loopbaanbeleid in Hof ter Welle

woensdag 02/08/2017
Duurzaam loopbaanbeleid in hof ter welle

Hof Ter Welle is een erkende organisatie ‘Bijzondere Jeugdzorg’. Ze organiseert opvang en begeleiding voor 95 jongeren en hun gezinnen in problematische opvoedingsomstandigheden. Hof ter Welle beschikt over een gedifferentieerd aanbod dat contextbegeleiding, dag begeleiding, begeleiding autonoom wonen, kamertraining en residentiële opvang bevat. De 65 medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om de kinderen en jongeren de beste ondersteuning te bieden.

​​​​​​​Klantvraag

Hof ter Welle is bij Moore terecht gekomen met de vraag om hen te helpen met het aanvragen en indienen van een ESF-project "duurzaam personeelsbeleid" dat beantwoordt aan de noden van de organisatie.

​​​​​​​Aanpak

Er werd een grondige as is-analyse gemaakt m.b.t. het huidige personeelsbeleid. Door middel van workshops, gesprekken met de directie en medewerkers, … werden de knelpunten blootgelegd. Vervolgens werd hieraan een actieplan gekoppeld met duidelijke doelstellingen en indicatoren.

Het ESF-project focust zich op het creëren van jobs waarbij de medewerkers bevlogenheid kunnen ervaren en uitstralen. Bevlogen medewerkers voelen zich vitaal en energiek, zijn toegewijd en betrokken en gaan volledig op in hun werk. Dit is dan ook het ideaalbeeld dat Hof Ter Welle heeft over de uitkomsten van een duurzaam loopbaanbeleid. Met dit project wil Hof ter Welle acties opzetten die werken aan het verbeteren van het engagement, competenties, zorg voor de medewerker en het meer zelfsturend maken van de medewerkers.

Resultaat

Het ESF-project werd integraal goedgekeurd voor een subsidiebedrag van € 80.000.

Moore heeft ons geholpen om de uitwerking van een duurzaam loopbaanbeleid voor onze medewerkers op te starten. Door de medewerkers persoonlijk te bevragen kwamen de noden die binnen de ploeg leefden naar boven en werden deze omgezet in een plan van aanpak. Op deze manier kwam een compleet en gedragen dossier tot stand dat integraal werd goedgekeurd. Moore heeft ruimschoots bewezen dat het een partner is waarop wij kunnen rekenen.” – Guy Tindemans, Algemeen Directeur

"Moore heeft ons geholpen om de uitwerking van een duurzaam loopbaanbeleid voor onze medewerkers op te starten."

Expertise 

Dankzij onze ervaring, permanente bijscholing en onze interne kwaliteitsmonitor halen wij meer dan 90% slaagpercentage. Het combineren van de subsidiekennis met de nodige expertise in het brede HR-domein zorgt ervoor dat elk project op maat van de klant wordt opgemaakt. We geven tijdens het opstellen van het dossier reeds advies en verbetersuggesties qua organisatiestructuur, HR, strategie, processen, enz.

Neem contact op met één van onze experten

Johan Carton

Johan Carton

Partner Consulting

Contact